Zo wordt rekenen een stuk leuker

De één vindt het geweldig, de ander heeft er meer moeite mee. Wanneer kinderen zakgeld krijgen, is het wel handig als ze weten hoe ze ermee om moeten gaan. Op school leren ze veel, maar het is ook verstandig om thuis spelenderwijs meer te leren.

Of je kind rekenen nu wel of niet leuk vindt, op school wordt er gevraagd om thuis te oefenen met rekenen. En nu hebben we het niet alleen over saaie rekenspelletjes, maar ook over spannende spellen als Tiptoi en het mysterie van het getalleneiland, en het zakgeldspel bijvoorbeeld. Op die manier leert je kind om op een verantwoordelijke en leuke manier met geld en rekenen om te gaan.

Voor de allerkleinsten is het Ik leer Rekenen-pakket van Jumbo een echte aanrader. Het pakket bevat gelamineerde kaarten en fiches met de cijfers 0 t/m 9, waarmee het kind zelfstandig kan spelen en leren rekenen. Je kind is er niet snel op uitgekeken, want er zitten verschillende moeilijkheidsgraden in dit pakket.

Rekensommetjes als ‘elke getallen ontbreken in de getallenlijn?’ en ‘hoeveel knikkers heb je na dit potje gewonnen?’ maken dit spel levendig en herkenbaar voor kinderen die net leren rekenen. Er is een gewone versie, maar ook een versie met Dora!

Voor kinderen die nét iets verder zijn, zijn de spellen van Loco Maxi ontwikkeld. Er zijn verschillende versies te koop, het is maar net waar je de focus voor je kind op wilt leggen. Zo is er bijvoorbeeld een spel waar geld centraal staat, maar ook breuken, meten en wegen komen aan bod. Er zijn spellen voor groep 6-7 en groep 7-8 te koop.

Leren rekenen hoeft écht niet saai te zijn, dat bewijst dit coole Squla kaartspel wel. Met dit kaartspel leert je kind logisch schatten. Je moet zo snel mogelijk antwoord geven op een schattingsvraag door één van je drie antwoordkaarten op te leggen. Als je de vraag goed beantwoord hebt, krijg je steeds meer punten.

Squla Rekenen Schatten

€5,99

Dit spel is te spelen met twee spelniveaus, waardoor het een lange tijd meegaat. Spelenderwijs leert je kind optellen en aftrekken. Je weet meteen of je antwoord goed is, dat staat namelijk op de achterkant van het kaartje.

De spellen van Tiptoi komen echt tot leven met de oranje stift die erbij gebruikt moet worden. Los rekenopgaven op en verdien waardevolle schatten op het spannende Getalleneiland. Voor de vrolijke spelletjes oefent je kind met hoofdrekenen, eenvoudige sommen en vermenigvuldigen.

Ook als je je kind wil leren omgaan met geld, zijn hier leuke spellen voor? Wat dacht je bijvoorbeeld van Familie Poen, een kaartspel waarbij geld een grote rol speelt. Het is gemakkelijk en leerzaam voor kleine kinderen, maar kan door de hele familie gespeeld worden. De spellen Wat doe je met Zakgeld? en Het Zakgeldspel leren kinderen precies hoe ze met hun gespaarde centjes om moeten gaan. Voor alle kinderen die maar al te graag mee willen tijdens het doen van de wekelijkse boodschappen heeft Ravensburger het Boodschappenspel bedacht.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema