Waarom Mijn Magisch Bureau van VTech zo leuk is voor kleuters

De nominaties van Speelgoed van het jaar 2016 zijn bekend en VTech behoort met haar innovatieve speelgoed voor kleine kinderen natuurlijk tot de genomineerden. Maar wat maakt Mijn Magisch Bureau van VTech nu zo’n grote kanshebber?

Mijn Magisch Bureau is het eerste eigen stoere bureau voor de kleuter die urenlang met plezier wil ontdekken en leren. Vanaf een jaar of vier raken kinderen in de ban van het uitvogelen van meer kennisgeoriënteerde spellen. Mijn Magisch Bureau van VTech is een tekentafel, krijtbord en leertafel ineen. Je zult zien dat een kind als een bij op honing reageert wanneer het in aanraking komt met hét multitask bureau voor de nieuwsgierige kleuter.

Met het krukje op de juiste hoogte schuift een kleuter maar al te graag aan om van alles te leren. Het interactieve LED-scherm en bureaublad met touch-technologie leert letters, letterklanken en woorden. De negen interactieve leerkaarten staan vol met cijfers, vormen en voorwerpen waar een kind uren zoet mee is. Maar ook leert het meer over bijvoorbeeld muziekinstrumenten, dieren en jaargetijden.

Vtech Magisch Bureau

De geluidjes die feedback geven wanneer je een opdracht goed doet, verhogen het speel- en leerplezier. Klokkijken leer je door de tijd te zetten, die vervolgens uitgesproken wordt. Visueel gekoppeld met auditief, dan stimuleer je alle zintuigen. Klaar met leren? Draai het bord maar om en pak het krijt erbij voor een fijne tekensessie. Leuke toevoegingen zijn de muziekspeler (het zijn wel 20 melodietjes) vakjes voor zaken als tekenspullen of een drinkbeker. Want uiteindelijk is het voor een dreumes geweldig om zijn ouders te kopiëren. Kijk, een echt bureau!

VTech speelt hiermee goed in op de behoefte van de stoere kleuter die bijna naar groep 3 gaat. Het is een plek waar een kind zich uren kan vermaken en tegelijkertijd kennis opdoet voor de komende fase van het meer schoolse systeem. Al spelenderwijs ontdekt een kind zo al zijn mogelijkheden.

Vtech Magisch Bureau

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema