Waarom je je kinderen wel moet laten gamen

Gamen en kinderen wordt al lang niet meer geassocieerd met schietspellen en urenlange banksessies. De juiste games zijn vooral erg leuk en leerzaam. En het is ook nog eens heel leuk voor de ouders om samen te doen en je bent er zelf bij om te bepalen wanneer het weer tijd is om andere dingen te gaan doen.

De voordelen van gamen zijn legio. Je traint ruimtelijk inzicht, reactievermogen en motoriek en het is ook een sociale vorm van spelen doordat je het met elkaar kunt spelen. Genoeg reden dus om kinderen zo af en toe te laten spelen met favoriete games!

Mario Kart

Mario Kart 8 is alweer het achtste deel in de populaire partyraceserie. Naast de vertrouwde elementen uit de reeks kom je een hoop nieuwe verrassingen tegen! Zo bevat de game Miiverse, het gloednieuwe netwerkcommunicatiesysteem waarmee spelers over de hele wereld ervaringen kunnen uitwisselen, spellen kunnen bespreken, en nieuwe content ontdekken.

Skylanders

Heb jij een Skylander-fan thuis? Dan wordt het nu nog gaver. Vanaf nu kun je namelijk je eigen personage samenstellen. Voor wie er nog even moet inkomen: in de games van ‘Skylanders: Imaginators‘ bestaat er een onderscheid tussen twee soorten figuren: de Imaginators – dit zijn de Skylanders-figuren die je zelf creëert tijdens het spelen – en de Skylanders – Imaginators Sensei-figuren. Deze personages kunnen jouw Skylander krachtige moves en vaardigheden leren. Je kind kan ook oneindig lang zijn of haar eigen figuren creëren en ze tot leven brengen in verhalen, puzzels en battles. Deze game kun je makkelijk samen spelen, omdat je de zelfgemaakte figuren virtueel kunt uitwisselen met je vriendjes.

Producten in dit artikel

Nintendo 3DS

Soms is het heerlijk om je even te kunnen terugtrekken en op te gaan in je eigen game. En voor op vakantie is de Nintendo 3DS helemaal ideaal. Het mooie aan de Nintendo 3DS is dat de games in de 3D-stand van je scherm afspatten. De XL-versies hebben een groter scherm en krachtige processor, waardoor je nog sneller software kunt downloaden. De mogelijkheden zijn enorm, dus ga voor een basis Nintendo 3DS of kies er eentje zoals deze hieronder met een game erbij. Animal Crossing is er voor de creatieveling met designerambities.

LEGO Dinmensions

Het is heel makkelijk schakelen als je games speelt met je favoriete offline speelgoed. De wereld van LEGO is voor vele actieheldfans bekend terrein en nu vind je ze terug in een gave game. Diverse LEGO-karakters komen samen in LEGO Dimensions. Bij het starterspakket zit ook een LEGO Toy Pad waar je verschillende figuren uit het spel op kunt plaatsen en waarmee je kind de ultieme spelervaring beleeft. Het bekende bouwen met de LEGO steentjes wordt gecombineerd met de game. De integratie van offline bouwen en online gamen maakt het extra leuk. Dit spel brengt je naar verschillende werelden, en je kan makkelijk overschakelen op verschillende uitbreidingssets, waardoor het uitdagend blijft.

Kurio smarttablet

De Kurio-smarttablet is een tablet en laptop in een, is veelzijdig en ook nog eens supersnel. Perfect voor huiswerk én fun. Gamen, video’s bekijken, internetten of skypen, alles is mogelijk. Er zit zelfs een camera in. Dit staat voor urenlang speelplezier.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema