Voorjaarsknutselen voor een gezellig Pasen

Pasen is natuurlijk niet compleet zonder zelfgemaakte knutselwerkjes. Hetzij voor op de ontbijttafel of als decoratie in huis. En hoe leuk is het om dat samen met je kinderen te maken? Gewoon, met huis-tuin-en-keukenspullen.

Door te knutselen creëer je de ideale me-time met je kind. En wat is er leuker dan mooie knutselwerkjes maken die je ook nog eens kunt gebruiken om het huis te versieren? Verzamel lege wc-rollen, gooi het oud papier niet in de bak maar leg het apart, en met aardappelen die een tikkie over datum zijn kun je ook heel creatief zijn!

Je eigen tafelkleed

Heb je een (oude) zak aardappelen onderin de kast liggen? Gebruik ze als stempel! Koop een basic tafellaken in kleur naar keuze, en bestempel die met geinige paasfiguren. Snijd daarvoor de aardappel doormidden, en teken met een scherp voorwerp het vormpje aan de binnenkant van de aardappel (een klusje voor papa of mama). Snijd de aardappel rondom je figuurtje weg, en doop dit in de textielverf. Stempelen maar!

Paaskonijn

Wc-rollen zijn perfect knutselmateriaal. Je kunt er allerlei verschillende dieren van maken, dus ook paaskonijnen! Pak een mooie rol en verf hem in vrolijke kleuren naar keus. Plak er oogjes op en teken een snoetje. Met dik papier vouw je gemakkelijk oortjes. Leuk voor op de gezellig gedekte paastafel.
paaskonijn

Producten in dit artikel

Paashaas eieren

Je hoeft je eieren niet alleen te verven, je kunt er ook diertjes van maken. Het enige wat je nodig hebt is gekleurd ijzerdraad, verf en lijm. Maak de oren van het gekleurde ijzerdraad, en maak het gezichtje van het dier met verf in vrolijke kleurtjes. Als je het eitje tijdens het ontbijt op wilt eten, vergeet het dan niet eerst te koken voordat je aan het knutselen begint.

Create-it chenilledraad - 50 stuks

€1,99

Paasslinger

Zelf een paasslinger maken doe je heel simpel van verschillende kleurtjes karton, lint en stiften. Maak eerst een mal sjabloon van het figuur dat je wilt maken, en leg dat op het karton dat je ervoor gaat gebruiken. Knip daarna jouw getekende figuurtjes uit. Snijd of knip in de hals van het figuur een horizontaal gat, waar je een lintje doorheen kunt rijgen. Voilá! Jullie eigen vrolijke paasslinger kan aan de muur.
paasslinger

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema