4-5 jaar

Vergeet het skate- en waveboard: de Space Scooter is here to stay!

Hypes komen en gaan, maar soms is er een trend in speelgoedland die aardig blijft plakken. We noemen: de Space Scooter!

Misschien heeft je kind hem al en anders staat hij vast wel hóóg op het verlanglijstje. De Space Scooter is een step voor kinderen (en volwassenen tot 90 kilo, mocht je er zelf oren naar hebben) vanaf vier jaar. Het item lijkt op een gewone step. Het grote verschil zit hem in hoe je hem voortbeweegt. Geen lamme benen van het afzetten (remember de autopet?), maar door het board waar je op staat als een wipwap op en neer te laten bewegen ga je vooruit.

Zeggen dat ze hót zijn, is een understatement. Overal op straat zie je kinderen met de steps rondcrossen. Inmiddels kunnen we ze niet meer wegdenken uit de speelgoedwinkel en weten we dat het méér is dan een korte hype. Eigenlijk is dit hetzelfde verhaal als met het waveboard. Deze werd in 2010 geïntroduceerd en is ook nog steeds een hit op het schoolplein.

En dat is niet heel gek, waarschijnlijk speelde jouw oma vroeger ook al met een stepje. Natuurlijk is het product geëvolueerd en niet meer te vergelijken met de autopet van vroeger, toch is steppen van alle tijden. Zo’n Space Scooter is éven wennen, maar je hebt hem al vrij snel onder de knie. Je gaat binnen no-time een stuk sneller dan op een gewone step.

Waar op letten?

Er zijn grofweg twee soorten Space Scooters, die voor de allerkleinste (X360 of Junior) vanaf vier jaar en voor de wat oudere kinderen vanaf acht jaar. Beide zijn gemakkelijk in te klappen en daardoor makkelijk mee te nemen en op te bergen. Qua snelheid lijkt de Space Scooter op een fiets. Daarom is het slim om een helm en andere bescherming aan te schaffen. Of je dat nodig vindt, is aan jezelf. In Nederland is het dragen van bescherming niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden. Bij jongere kinderen is het verstandig om de eerste paar keer onder begeleiding te oefenen met de Space Scooter. Veiligheid voor alles! Lees ook dit artikel over hoe jij je kind beschermt op de space scooter.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema