Veilig buitenspelen met Wanderwatch

Hutten bouwen, klimmen, ravotten en samen met je vriendjes en vriendinnetjes op avontuur. Wat is er nou leuker dan buitenspelen? En het is niet alleen leuk, maar kinderen worden er ook slimmer, gezonder en gelukkiger van. Toch een beetje spannend? Met de Wanderwatch laat je je kind zonder zorgen buitenspelen.

Was jij als kind ook altijd buiten? Na school ging je linea recta de buurt in om cowboy en indiaantje te spelen, belletje te trekken bij boze buren, verstoppertje te spelen, hutten te bouwen of te voetballen op een braakliggend terrein. De enige afspraak met je ouders was: voor het eten of voor het donker weer thuis zijn.

Ravotten

Buitenspelen is niet alleen heel erg leuk, het maakt kinderen ook nog eens slimmer en gelukkiger. Onderzoek uit 2016 door de universiteiten van Leiden en Lissabon* laat zien dat kinderen door buiten te spelen beter leren communiceren en zo onderlinge conflicten leren oplossen. Buiten ravotten met vriendjes is goed voor de creativiteit en de sociale ontwikkeling van je kind, het prikkelt de nieuwsgierigheid en je kind leert zelf gevaren in te schatten. Kinderen die de ruimte krijgen om veel buiten te spelen staan vaak sterker in hun schoenen. En buiten bewegen, rennen, klauteren en klimmen, is natuurlijk ook nog eens heel gezond.
Wanderwatch buitenspelen

Op avontuur

Naar buiten dus! Vanaf een jaar of zes kunnen kinderen al prima af en toe, zonder toezicht, buitenspelen. Toch is dat voor veel ouders vaak een beetje spannend, ook al weet je dat er niets leukers is voor je kind dan ook eens alleen op avontuur gaan. Om een potje te voetballen, steegjes in de buurt te verkennen, slootje te springen of moddertaartjes te bakken en lekker vies te worden, zonder dat papa en mama steeds in de buurt zijn. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en zoeken naar mogelijkheden om grenzen te verleggen. Met de Wanderwatch hoeft dit niet meer spannend te zijn en kun je je kind eindelijk met een veilig gevoel buiten laten spelen.

Moderne techniek

De Wanderwatch is een smartwatch voor kinderen die moderne techniek combineert met ouderwets buitenspelen. Het horloge past om iedere pols en heeft allerlei leuke én handige functies. Zo heeft het uiteraard een klok met een alarm, maar ook een zaklamp, een camera en grappige geluidjes, waarmee je met een druk op de knop je fiets, stok of ander voorwerp omtovert tot een politiewagen, een paard of een zwaard. Hoe gaaf is dat! En wat dacht je van interactieve spelletjes; klassieke buitenspelletjes in een nieuw jasje. Wie vindt de magische steen, die verbonden is met de Wanderwatch?

Veilig buitenspelen

Wat maakt de Wanderwatch een slimme oplossing voor ouders? Het horloge heeft naast alle leuke functies ook een GPS- en een chatfunctie. Hierdoor kun je als ouder altijd zien waar je kind is én je kunt ook nog eens gemakkelijk met elkaar communiceren. Tijdens schooluren stel je simpel de speciale schoolmodus in en is alleen de klok actief. En als je kind je buiten écht nodig heeft, kan het altijd op de alarmknop drukken. De Wanderwatch is het perfecte buitenspeelgoed voor je kind, met een gaaf design. Niets staat je nu nog in de weg om je kind met een gerust hart alleen de wereld te laten verkennen!

*Bron: Social Competence at the Playground: Preschoolers During Recess. Infant en Child Development.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema