Van discoschaatsen tot ijshockey: deze schaatsbanen moet je een keer beleven

In Nederland weet je nooit of het een winter met natuurijs op de sloten wordt, of dat je naar de schaatsbaan in de buurt moet voor een dosis ijspret. Wij kunnen je vertellen: dat is net zo leuk als op de sloten. Dit is waar je dan moet zijn, dit seizoen.

Stonden we vroeger nog bijna elk jaar op natuurijs, tegenwoordig houden we er eigenlijk al geen rekening meer mee, hoewel we de hoop nooit, nee nooit verliezen. Gelukkig zijn daar de ijsbanen.

Of je nu wilt lessen, of gezellig met het hele gezin een sportief dagje uit wil. Vergeet de warme chocolademelk met een grote toef slagroom na afloop (of natuurlijk tussendoor) niet! Dit zijn een aantal grote ijsbanen waar je je uren kunt vermaken. En je kind het cultuurerfgoed van schaatsen kunt bijbrengen natuurlijk.

1. Thialf Heerenveen

Hier hebben al talloze topschaatsers geschiedenis geschreven, dus kunnen we bijna niet anders dan deze ijsbaan dopen tot het schaats walhalla van Nederland. Naast de 400 meter baan waar je eindeloos rondjes kunt schaatsen, is er ook een kleine ‘krabbelbaan’ voor de allerkleinsten. Niet zelf schaatsen? Je kunt ook kijken naar een potje ijshockey.

2. Jaap Eden IJsbaan Amsterdam

De Jaap Eden ijsbaan is beroemd bij Amsterdammers, maar ook uit de omliggende dorpen in de regio is het een komen en gaan van kinderen die op schaatsles zitten of met het gezin in het weekend de ijzers onder binden. De schaatsbaan is ook perfect voor kinderfeestjes, want je kunt er elke zaterdagavond discoschaatsen op een speciaal ingerichte baan. Zorg dan wel dat je niet op noren komt, die zijn namelijk niet toegestaan.

3. De Uithof Den Haag

We horen om ons heen steeds vaker dat kinderen op schaatsles gaan. In De Uithof kun je naast gewone schaatslessen ook een ijshockey workshop volgen met je vriendjes of vriendinnetjes. Té leuk.

4. IJssportcentrum Eindhoven

Dat Brabant de gekste is, bewijst het ijssportcentrum. Je kunt er namelijk bounceballen op het ijs: schaatsen met een enorme plastic bal om je heen zodat je lekker zacht valt en je je mede schaatsers af en toe een vriendschappelijke beuk kunt uitdelen. ‘Gewoon’ schaatsen kan op de 400 meter baan of de wat kleinere binnenbaan.

En…schaatsen maar!

Hoe fijn is het als je schaatsen een aantal jaar achter elkaar kunt gebruiken. Koop dan ook schaatsen die voor meerdere maten geschikt zijn, dan kun je een aantal jaren voort.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema