Toet Toet, Zoef Zoef! 7 redenen om vandaag nog deze auto’s en boerderijdieren in huis te halen

Oh ja! Wij zijn fan van Toet Toet en Zoef Zoef. Dit speelgoed van VTech prikkelt de fantasie van je kinderen en helpt bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Door middel van liedjes, grappige zinnetjes en rollenspellen leren kinderen alles wat ze moeten weten.

Dit zijn zeven redenen waarom jij vandaag nog de dieren van Zoef Zoef en de auto’s van Toet Toet in huis wil halen.

1. De figuren hebben écht allemaal hun eigen karakter

Hidde Hond, Jimmy Jeep, Kalina Kat, Vera Vakantiebus. Doordat de figuren hun eigen karakter hebben, komt de fantasie van je kind pas echt tot leven. Je kind kan hele verhalen en avonturen bedenken. Bijvoorbeeld dat Claire Cabrio gebotst heeft en opgehaald wordt door Auto Ambulance… En Jimmy Jeep, die scheurt het liefst over ruig terrein.

2. Het speelgoed is écht verschillend

Ieder figuurtje heeft weer andere extra’s, zo wordt het speelgoed nooit saai! Ieder figuurtje heeft een andere persoonlijkheid en zegt dus weer iets anders. Maar je hebt bijvoorbeeld ook Ruud RC Raceauto, hij is op afstand te besturen met een afstandsbediening.

3. Leren door middel van liedjes

Wanneer je met de autootjes langs een magische sensor rijdt worden grappige zinnetjes, vrolijke liedjes en korte melodietjes geactiveerd. Druk op de gezichtstoets en deze begint te knipperen en er komen realistische geluiden uit het wagentje. Je kind kan dus naar hartenlust naar muziek luisteren, zelf muziek maken of meezingen. Goed, want door naar muziek te luisteren moeten de hersenen van je kind veel prikkels verwerken. Delen van de hersenen worden geactiveerd en er worden nieuwe verbindingen gelegd. Hartstikke goed voor je kind dus!

4. Trainen van de motoriek, taalontwikkeling, waarneming en creativiteit van je kind

We stipten het hierboven al kort aan, de sets zijn perfect voor de ontwikkeling van je kind. Tijdens het ontwerpen van het speelgoed is er continu gelet of de items wel educatief genoeg zijn. Al spelenderwijs leren kinderen hun woordenschat verrijken, kinderen worden uitgedaagd om te reageren op het speelgoed waardoor hun motoriek wordt gestimuleerd. Je kind leert goed te kijken en alert te zijn op signalen en zoals we bij punt 1 ook al zeiden: kinderen gebruiken hun verbeeldingskracht volop!

5. Je kind heeft er jarenlang plezier van

Toet Toet Auto’s en Zoef Zoef Dieren zijn uitermate geschikt voor kinderen vanaf één jaar tot zes (!) jaar! Koop je het speelgoed nu, dan weet je dat je kind er nog jarenlang plezier van heeft. Er zijn talloze manieren om het speelgoed uit te breiden. Koop bijvoorbeeld een set (bijvoorbeeld Zoef Zoef Manege) als basis en verras je kind op latere momenten nog eens met een nieuw diertje (of autootje als je voor een Toet Toet-set gaat). Er worden continu nieuwe items uitgebracht, dus er zit altijd wel iets bij wat jouw kind geweldig vindt.

6. Het speelgoed is stevig en duurzaam

De wagentjes, dieren en sets zijn perfect voor kleine handjes. De items zijn makkelijk vast te houden en niet te breken. Wel zo handig wanneer de auto’s door de lucht vliegen. Botsing-proof dus. En hoe handig: het speelgoed schakelt zichzelf automatisch uit als er even niet mee wordt gespeeld.

7. Het ziet er gewoon onwijs tof uit

Geef toe: had jij hier ook niet als klein kind al mee willen spelen? Daarom! Hoe leuk is het om samen met je kind met de autootjes en dieren te spelen? Mocht jullie fantasie nog niet genoeg geprikkeld zijn, dan zijn er ook meerdere leuke video’s over de avonturen van Toet Toet op Youtube te vinden.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema