Ti, ta tekenaar. Alle gave spullen voor jouw talentvolle mini Rembrandt

Voor alle kleine Picasso’s is het al snel goed. Pak potloden, stiften en wit papier uit de kast, en laat die creativiteit maar stromen. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen, maar er is zoveel meer!

Heb je bijvoorbeeld al eens aan een spirograaf gedacht? Of heb je de potloden en viltstiften al een keer verruild voor glitterpennen, vingerverf of echte penselen? Stimuleer de creativiteit van je zoon of dochter door verschillende dingen uit te proberen. Wedden dat ze niet meer achter de tekentafel weg zijn te slaan?

De vrolijke doodle-tekenstijl van Jill Schirnhofer is ontzettend populair, en nu kan jouw kind deze tekeningetjes ook gemakkelijk na-tekenen. Van de echte Jill-meisjes tot jurkjes, schoenen en taartjes: alles komt voorbij. Jill daagt met haar boek jonge meisjes uit om creatief te zijn en hun fantasie te gebruiken. Dat moedigt Jill aan met haar motto ‘in jouw wereld kan alles!’ Iedereen kan tekenen met dit leuke, vrolijke boek.

Een spirograaf ouderwets? Écht niet! Het blijft fascinerend hoe er elke keer weer bijzondere figuren op je tekenblaadje verschijnen wanneer de spirograaf uit de kast getrokken wordt. Er zijn veel verschillende keuzes: van een Super Kit (75 onderdelen) tot een glow in the dark set. Je kind zal met veel verwondering gebruik maken van deze coole sets.

spirograaf tekeningen

Met deze verstelbare schildersezel heb je echt the best of both worlds te pakken: aan de ene kant is de schildersezel voorzien van een papierrol, aan de andere kant van een krijtbord. Op deze manier hoef je niet te kiezen tussen verf, stiften en krijt: het kan gewoon allemaal, en nog tegelijkertijd ook! Omdat de schildersezel in hoogte verstelbaar is, gaat ‘ie ontzettend lang mee. Er zitten ook nog verschillende accessoires bij om de mooiste creaties mee te maken.

Voor kleine kunstenaars is dit 3-in-1 tekenbord ideaal: het bestaat namelijk uit een schoolbord, whiteboard en magneetbord. Met magneetjes kun je papier op het magneetbord vastmaken, waardoor je het tekenbord als schildersezel kunt gebruiken. De magneetjes worden erbij geleverd, dus je kunt meteen aan de slag. Multifunctioneel dus!

Met deze Bruynzeel stiften wordt kleuren ineens een stuk gemakkelijker: voor grote vlakken gebruik je de dikke punt, voor de kleine details kun je de dunne punt gebruiken. Op die manier kun je grote en kleine vlakken heel gemakkelijk inkleuren. Ook handig: de inkt van deze stiften kan uit de meeste textielsoorten gewassen worden. En dat is wel handig, met 20 van die intense kleuren.

Bruynzeel Twin Points Stiften 20 stuks

€10,99

Toch liever de ‘gewone’ kleurpotloden? Met dit blik van Bruynzeel heb je er 36, verpakt in een handig blik. Op deze manier raakt je kind nooit meer zijn favoriete kleur kwijt, en dat is wel zo fijn!

Bruynzeel kleurpotloden in blik - 36 stuks

€13,99

Schilderen met coole Neon-kleuren, dat wil toch iedereen? Zonder te mengen heb je een aantal toffe kleuren te pakken met deze twee Plakkaatverf-pakketten van SES. Plakkaatverf staat erom bekend dat het goede dekkende, heldere kleuren zijn waarmee je op een leuke en veilige manier kunt schilderen.

Tekent jouw kind wel eens (per ongeluk) op andere ondergronden dan op papier? Dat is verleden tijd met dit tekenblok. Met dit Crayola Color Wonder tekenblok tover je de mooiste creaties op papier. Het blok bestaat uit dertig pagina’s waar je met de speciale Color Wonder-viltstiften prachtige tekeningen op kunt maken. De inkt is namelijk alleen te zien op het speciale papier. Ook ideaal voor op de achterbank in de auto, bijvoorbeeld.

Met deze verfset lijkt je kind écht of een kleine Rembrandt of Pollock. Een kloddertje verf op het pallet, schot om, en schilderen maar! Met het schort is de kleding eronder goed beschermd. En natuurlijk heb je dan ook nog een goed setje kwasten nodig, het liefst grote én kleine. Met deze setjes van SES heb je alles wat je nodig hebt voor je eerste kunstwerk.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema