Tekeningen weggooien? Nee joh, zó bewaar je de talloze kunstwerkjes van je kind

Fantastisch dat je kind zó fanatiek aan het knutselen is geslagen, maar wáár laat je al die kunstwerken? Probeer één keer iets weg te gooien en ze vissen het óf huilend uit de vuilnisbak of vragen je maanden later ineens waar die tekening van die ene vis met stekels is gebleven. Zo ga je nooit meer de mist in én wordt je huis niet compleet overgenomen door knutselwerkjes.

Groot gelijk heeft je kind, want wie wat bewaart, heeft wat. Hoeveel kunstwerken heb jij nog uit je kindertijd? En hoe leuk zou je het vinden om wat van die items zoveel jaren later terug te zien? Precies! Bewaren dus, voor als ze later groot zijn.

1. Plak ze op de muur van de kinderkamer

Dat doe je dus heel simpel met deze muurstickers in de vorm van barokke fotolijstjes.

2. Laat ze afdrukken op een gebruiksvoorwerp

Natuurlijk kun je het kunstwerk laten afdrukken op canvas, maar hoe leuk is het om het te printen op een kussensloop, agenda of op de kaft van een notitieboek. Even het werkje inscannen en opsturen naar de kopieerwinkel.

3. Gebruik het kunstwerk als wallpaper

Simpel: op de achtergrond van je telefoon of laptop!

4. Maak een prikbord

Geef ieder kind zijn eigen prikbord en hang deze op een mooie plek in de gang of bijvoorbeeld de kinderkamer. Zo kunnen jullie iedere dag een mooie blik werpen op de kunstwerken. En hangen de tekeningen lagen dik over elkaar, dan haal je de onderste weg en berg je ze op.

5. Maak er een collage van

Scan alle kunstwerken in en maak er in Photoshop een poster op A1-formaat van. Niet handig, vraag dan iemand die dat wél is. Laat deze poster afdrukken en lijst hem in. Zo heb je een soort van Instagram voor aan de muur! Zelf knippen en plakken kan natuurlijk ook.

6. Hang ze in een wissellijst

Easy does it. En het staat ook nog eens onwijs leuk ook. Ook in de woonkamer, want zo’n kunstwerkje hang je gewoon tussen de familiefoto’s voor wat extra kleur. Met DohVinci maakt je kind die wissellijst gewoon helemaal zelf!


7. Maak er een album van

Plak samen alle kunstwerkjes in een fotoalbum óf, misschien wel mooier, scan alle werkjes in en bestel een fotoalbum met alle scans. Zo heb je een album, wat er prachtig uitziet én stiekem een stuk minder ruimte in beslag neemt. Ook leuk: ieder jaar zo’n album maken! Zo zie je de vooruitgang van je kind.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema