Spelenderwijs leren met je kleine ontdekker doe je zo

De ontdekkingstocht kan voor jouw kleintje niet vroeg genoeg beginnen. Alles gaat er in het mondje, de hele dag doet je kind je na en holt het voor je uit. Berg je maar als dat gebeurt!

‘Jong geleerd is oud gedaan’ is niet voor niets een veelgehoord gezegde. Je kunt namelijk niet snel genoeg beginnen met het oefenen van vormen, letters en kleine woordjes. In de eerste levensfase vinden kinderen felle kleuren en gekke geluidjes he-le-maal het einde. Speelgoed dat beweegt is weer heel goed voor hun motoriek. Plastic speelgoed doet het meestal goed, omdat het er leuk en opvallend uitziet. Het is ook nog eens makkelijk schoon te houden en dat is dan weer handig voor jou.

Als er iets is wat de allerkleinsten fantastisch vinden, is het een speelkleed. Het kleed van Playgro heeft allerlei kleurtjes in verschillende vormen, en er hangen diertjes aan die vrolijke geluidjes maken.

Weg met die saaie skippybal. Kinderen hebben op dit skippypaard of deze skippykoe eindeloos veel springplezier. Dit superleuke speelgoed is gemakkelijk zelf op te blazen en staat ook nog eens leuk in de woonkamer of in de tuin.

A, b, c, ik doe wel mee! Met deze interactieve touchpad leert je kind met grappige geluidjes in no time het alfabet kennen. Op de knopjes staat naast de letter ook een figuur, dat weer matcht met het geluidje dat erbij hoort!

Schaterlachen gegarandeerd met de superzachte interactieve knuffels van Woezel & Pip. Als je kleine klapt, reageert de knuffel door te blaffen en als hij gekieteld wordt, moet-ie een beetje lachen. De staart kan zelfs kwispelen!

Met de felgekleurde vormenauto die óók nog eens kan praten, leert je kind spelenderwijs wat rond, vierkant en rechthoekig is. De auto ‘spreekt’ zowel Nederlands als Frans, dus zo pakt je kindje ook nog wat woordjes van over de grens mee. Fijn speelgoed voor het trainen van de motoriek en het gehoor van je baby.

Puzzelen ouderwets? Nee hoor! De puzzel is nog altijd een van de leukste spelletjes voor kleine kinderen. Zeker deze puzzel met cijfers en vrolijke kleurtjes. Met de zachte foam puzzelstukken kan je kindje lekker puzzelen en bouwen. De stukken hebben in het midden een cijfer dat je eruit kunt halen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema