Spelenderwijs de wereld ontdekken met tiptoi

Mocht je tiptoi nog niet kennen… Dan wordt het de hoogste tijd! Tiptoi is een innovatief en interactief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs zelfstandig de wereld kunnen ontdekken.

Ontdekken, weten, vertellen, spelen… Met de magische tiptoi-stift kan dit allemaal! Je gebruikt de stift in combinatie met de bijbehorende boeken, spellen en puzzels. Tiptoi bestaat al een tijdje, maar heeft een nieuw jasje gekregen. Zo is de lijn nog beter in staat jouw kind bij te staan in alle nieuwe avonturen die hij of zij wil beleven.

Hoe werkt tiptoi?

‘Tip’ je met de stift op een plaatje of tekst, dan klinken er bijpassende geluiden, gesproken tekst of muziek. Boeken, spellen en puzzels komen zo tot leven! Voor elke leeftijd en leerfase is er wel een tiptoi-product.

Dankzij de elektronische intelligentie van de stift kun je boeken en spellen steeds weer opnieuw ontdekken. Zo leer je bijvoorbeeld alles over het leven op de boerderij, over het menselijk lichaam of over de wereldatlas. Weet jij bijvoorbeeld waar de giftigste dieren ter wereld wonen? Of waar spierpijn vandaan komt?

Vier verschillende thema’s

Er zijn vier rubrieken waarin je dingen kunt leren.

In de rubriek Ontdekken kom je meer te weten over sfeergeluiden en leer je personages kennen zoals verpleegster Sara of verstrooide professor Mooiweertje .

Bij Weten hoor je interessante informatie en wordt er meer verteld over een thema. Met Vertellen komen de personages zoals tot leven en vertellen ze spannende verhalen. En bij Spelen maken we natuurlijk plezier!

De stift verandert van verhalenverteller tot spelleider en stelt vragen aan het kind, controleert de antwoorden en motiveert ze! Zo kun je bijvoorbeeld de kapotte weermachine van Professor Mooiweertje maken door steeds de goede antwoorden te geven op vragen zoals ‘Hoe ontstaat regen?’. Zo wordt kennis steeds spelenderwijs uitgebreid en gebruikt.

Boeken, spelletjes en speelgoed

Met tiptoi hoef je je nooit te vervelen want de keuze aan producten is enorm! Ze zijn allemaal gemakkelijk te herkennen aan het tiptoi-logo. Het assortiment bestaat uit 13 boeken, 10 spannende spellen, 3 puzzels, een interactieve globe en nog veel meer. Allemaal speelgoed met de belangrijkste leer- en kennisthema’s voor kinderen van 4-10 jaar.

De stift is los of in handige startersets verkrijgbaar en de bijpassende audiobestanden zijn eenvoudig, snel en kosteloos op de stift te laden. Een mooi (en educatief) cadeau voor onder de kerstboom. Tiptoi brengt leren echt tot leven! Het is bovendien leuk voor kinderen én volwassenen. Want, wie weet steek je er zelf ook nog wat van op…

Met het uitgebreide assortiment van tiptoi gaat er een wereld voor je open!

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema