Scheuren maar! Deze driewielers groeien met je peuter mee

Je gaat een loopfietsje of driewieler voor je kind aanschaffen en dat moet natuurlijk wel goed gebeuren. Wat zijn de voordelen van een loopfiets of driewieler?

Fietsen hóórt bij Nederland! We willen onze kinderen dan ook zo snel mogelijk goed leren fietsen. Een goede manier om dit te doen is door middel van loopauto’s en driewielers. Kinderen zien de loopauto en driewielers vooral als tof speelgoed, maar stiekem leren ze een hoop van het rondcrossen op de fietsjes.

Voordelen van een meegroeidriewieler

Geen kind is hetzelfde. De ene peuter kan al vlot meetrappen én sturen op de driewieler, terwijl de ander wat voorzichtiger op de trappers stapt. Een meegroeidriewieler is perfect voor jongere kinderen die je wilt laten wennen aan het fietsen. De meeste modellen kun je in 3 tot 4 verschillende stappen aanpassen, zodat ze perfect aansluit op de behoeftes van jouw peuter of kleuter.

Met een meegroeidriewieler leer je je kind de juiste trapbeweging aan terwijl jij de veiligheid bewaart door de duwstang vast te houden. Het fijne is dat driewielers meegroeien met de ontwikkeling van het kind. Op deze manier gaan ze lang mee.

Fase 1 – begeleid (9+ maanden)
Ouders duwen en sturen de driewieler. Als de blauwe veiligheidsbeugel is geplaatst, kan je kind niet aan het stuur draaien.

Fase 2 – leren (12+ maanden)
Peuters leren fietsen met hun voeten op de pedalen, maar kunnen nog niet aan het stuur draaien.

Fase 3 – ontwikkelen (18+ maanden)
Verwijder de veiligheidsbeugel. Je kind kan nu sturen, terwijl je zelf de controle houdt met behulp van de duwstang.

Fase 4 – zelfstandig (36+ maanden)
Verwijder de duwstang en laat je kind, onder toezicht, zelfstandig fietsen.

De Little Tikes 4-in-1 driewieler is een goed voorbeeld van een model dat in 4 stappen meegroeit. Deze handige driewieler is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: een basic variant, luxe en sport. Alle modellen hebben duurzame, stille banden en zijn voorzien van afneembare duwgreep & handige opbergbak.

Little Tikes 4-in-1 driewieler basic

Deze driewieler is voorzien van een afneembare duwstang, veiligheidsbeugels en pedalen. In het laadbakje kunnen kinderen bijvoorbeeld speelgoed meenemen. Ga nu op ontdekking uit met deze mooie driewielfiets!


Ook verkrijgbaar in roze.

Little Tikes 4-in-1 driewieler luxe

De luxe uitvoering is compleet met gewatteerde bekleding voor extra comfort, een afneembaar zonnedak en een bijpassende afneembare tas, zodat je kleintje in stijl kan reizen

Ook verkrijgbaar in blauw.

Little Tikes 4-in-1 driewieler sport

De Sport editie is perfect voor on the go. Hij heeft een sportieve uitstraling: perfect voor toekomstige sportsterren! Ook dit model is voorzien van een gewatteerd zitje voor extra comfort.

Balans oefenen met een loopfiets

Vanaf twee jaar kunnen veel kindjes al prima uit de voeten met een loopfietsje met maar twee wielen. In het begin gaat het misschien wat onwennig, maar al snel racet de kleine het hele huis door!

Omdat je kind met de voeten bij de grond kan, voelt je kind zich zekerder. Spelenderwijs leert je kleine de coördinatie tussen rijden, sturen en stoppen. Hierdoor ontwikkelt het kind niet alleen een evenwichtsgevoel, maar het krijgt ook gevoel van snelheid, afstand en ruimtelijk inzicht.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema