Samen spelen, samen delen. Maak de blits op speelgoeddag

Als er een ding is waar kinderen naar uitkijken, dan is het wel speelgoeddag. Iets leuks meenemen van thuis en daar op school mee spelen, samen met je vriendjes en vriendinnetjes. En wat is er nou leuker dan dat iedereen kiest voor jouw speelgoed?

Op veel scholen is het één dag in de week speelgoeddag. Vaak op woensdag of vrijdag in de groepen 1 en 2. Vlak voor vakanties mogen de grotere kinderen ook vaak hun lievelingsspeelgoed meenemen. Kinderen ontdekken weer nieuw speelgoed bij het zien van al dat moois.

Het is heel erg leuk om hier samen met je kind aandacht aan te besteden. De dag van te voren duik je al de kinderkamer in en (her)ontdek je speelgoed dat je alweer even niet gezien had. Wees creatief en bedenk elke week weer iets nieuws. Ja, je kunt gewoon elke week je favoriete knuffel meenemen, maar hoe leuk is het om er tien te pakken en een stuk karton met zelfgemaakte deurtjes erin tot poppenkast om te toveren. De avond van te voren speel je al samen een dierenshow. Zeker weten dat jouw kleuter de volgende dag dikke pret heeft met zijn vriendjes.

Andere kindjes

Speelgoeddag nodigt ook uit om eens met andere kindjes in de klas te spelen, want die Schleich-boerderijset van je buurvrouw is natuurlijk onweerstaanbaar en de VTech KidiFluffies draaien vast overuren in de klas.

Met dit speelgoed weet je zeker dat je er een geweldig samenspeelmoment van maakt:

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen met deze manege met ruiter en paarden. De manege is ontzettend realistisch en elke paardenfan kan verdwalen in grootse ruiteravonturen. En dat zorgt geheid voor urenlang speelplezier, zowel alleen als samen met vriendinnetjes.

Maak de Schleich-collectie compleet met deze boerderijset met dieren. De uitgebreide, gedetailleerde boerderij is gemaakt van kunststof. Leer kinderen precies hoe het boerenleven eraan toegaat. Alle dieren hebben een ruime verblijfplaats en krijgen elke dag iets lekkers te eten.

Deze lieve Ty Beanie Boo Lala is gemaakt van zacht pluche. Met zijn grote ronde glitteroogjes kijkt hij iedereen ondeugend aan. Omdat hij 15 cm groot is, kan het lieve knuffeltje overal mee naartoe genomen worden. Er zijn ontzettend veel verschillende Ty Beanies, dus als de vriendjes Slick of Maddie meenemen wordt het een gezellige beestenbende. Welke is jouw favoriet?

Deze VTech KidiFluffies vormen het begin van een mooie vriendschap tussen knuffel en kind. Deze oh zo schattige, elektronische knuffels reageren op aanraking, geluid en beweging. De knuffels kunnen de stem krijgen van hun eigenaar en met de ingebouwde klok is de knuffel gelijk een wekker.

Tover het klaslokaal om tot de lekkerste bakkerij van Nederland. Jonge bakkers kunnen zich helemaal uitleven met deze bakkerijset. Maak de lekkerste koekjes, heerlijke cupcakes en zoete Belgische bonbons. De set bevat alle accessoires die nodig zijn bij het bakken. Heel Holland Bakt, de kidsversie komt naar je toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema