Revival of the Robots: zelf bouwen, meteen spelen

Robots zijn populairder dan ooit. Ze zijn er in de vorm van helden als Robo Designer en het bekende Meccano. We tippen het coolste robotspeelgoed van dit moment. En de kids zijn in control want ze bouwen zelf of geven de orders! Wedden dat jouw kind er een nieuw robotvriendje bij heeft?

Voor peuters en kleuters:

Met Co de Rups kunnen peuters en kleuters hun eerste stapje richting het programmeren zetten! Het lichaam van de rups bestaat uit negen makkelijk aan elkaar te koppelen delen, die de richting van het beestje aangeven. Alle stukjes kunnen steeds op een andere manier worden ingedeeld, waardoor de rups vooruit, achteruit en naar rechts en links kan bewegen. De gemotoriseerde kop met lichtjes, geluidjes en knipperende ogen brengt Co de Rups helemaal tot leven. Co kruipt letterlijk en figuurlijk richting de belevingswereld van jouw dreumes en helpt met de ontwikkeling van de motoriek.
Van 3 tot 4 jaar.

Mag het wel een toontje lager? En iets simpeler en minder technisch? Of is jouw kind gewoon meer van het tekenen? Dan is het Robo-stickerboek de uitkomst! Met wel vijftig pagina’s aan stickers (zelfs 3D-stickers!) en ruim voldoende kleurplaten kan jouw kleine creatieveling zijn fantasie de vrije loop laten en zijn eigen robots in elkaar zetten.

Hoera! De Zoomer-familie is compleet. Naast de hond, de kat en de dino is er nu ook de aap. De Zoomer Chimp bevat alle features van de vorige Zoomer-dieren en heeft nu zelfs mimiek in zijn gezicht! Dit maakt hem bijna levensecht. Het wordt lachen, gieren, brullen én dansen met deze brutale aap.
Vanaf 4 jaar oud.

Voor kinderen vanaf 5 jaar oud:

Voor de echte kleine dierenvriendjes is er de Teksta-robotpuppy. Het slimme hondje reageert net als een echt huisdier. Hij blijft zitten, loopt, kwispelt met zijn staart en kan zelfs een backflip maken! Met zijn digitale ogen geeft hij verschillende karakters en emoties aan. Geef hem eten met het botje of speel met hem met het balletje. Zijn kunstjes zijn te trainen, dus neem hem mee op avontuur.
Vanaf 5 jaar.

Voor oudere kinderen, vanaf 8 jaar:

Bouw en controleer je eigen robot! Speel het wetenschapsspel met de Clementoni-cyberrobot, die je kunt koppelen aan de speciaal gedownloade app. Hierdoor kan je de bewegingen en licht- en geluidseffecten programmeren. Door met de app te spelen kun je de robot ook verschillende opdrachten geven om uit te voeren.
Vanaf 8 jaar.

De Meccano Meccanoid is een mega grote robot die je helemaal zelf in elkaar kunt zetten. Als je Meccanoid bouwt, bouw je een levensechte vriend. Hij is 1,20 meter lang en bestaat uit meer dan duizend onderdelen. Hij kan heel realistisch bewegen, reageert goed op spraakopdrachten en doet zelfs imitaties. Vervelen zal hij je dus nooit. Een pittig klusje om hem in elkaar te zetten. Voor geduldige, analystische kinderen.
Vanaf 9 jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema