Project Mc2: wetenschap voor coole meiden

Ooit van Project Mc2 gehoord? Nee, dit is geen wiskundige formule! Project Mc2 (op z’n Engels uitspreken: m.c. squared) is een populaire tienerserie op Netflix. Hierin werken vier superslimme, ernstig coole meiden als geheim agent voor de top secret organisatie NOV8 (wederom Engels: innovate). James Bond heeft absoluut het nakijken! Want hier wordt de wereld geregeerd door vrouwen en geldt: smart is the new cool!

McKeyla McAlister

Geheim agent zijn is natuurlijk supervet, maar vaak verhuizen is dat niet. Hoofdpersoon McKeyla McAlister (inderdaad: 2xMc = Mc2) heeft dan ook geen ‘echte’ vriendinnen. Haar BFF is A.D.I.S.N, een pratend notebook (voor de dertigplussers: zoiets als KITT uit Knight Rider, maar dan draagbaar en voor coole meiden). McKeyla heeft elke dag contact met het hoofdkwartier, waar De Kwartel, tevens haar moeder, de leiding heeft. Haar leven verandert drastisch wanneer ze verhuist naar het plaatsje Maywood Glen. McKeyla krijgt vriendinnen, een team en heel veel missies. Klein tipje van de sluier: in deel 1 moet ze een prins redden die op een ruimtemissie gaat!

Moleculaire spaghetti

McKeyla werkt samen met vier andere meiden, elk met hun eigen specialisatie. Zo is Adrienne Attoms culinair chemica (bestaat dat? Ja, dat bestaat!), Bryden Bandweth de IT-specialist en Camryn Coyle de engineer die van een pepermuntdoosje en een paar draadjes een leugendetector kan maken. Ember Evergreen, de groene kracht, weet biogas te maken met een anaerobische vergistingsmachine (eh, precies ja). Van moleculaire spaghetti tot pianospelen op bananen, deze meiden laten zien dat een superspion altijd een uitweg vindt. Geen enkele crimineel kan ontkomen!

Project MC2 laat zien dat Slim het nieuwe cool is

Het leuke aan Project Mc2 is dat het perfect aansluit bij de belevingswereld van jonge meiden, maar dan wel op een andere manier. Natuurlijk, coole outfits en jongens spelen mee, maar er is meer! Deze serie laat zien wat S.I.H.N.C. is (dat Slim Het Nieuwe Cool Is). En iedere aflevering bevat een levensles zoals dat het niet verstandig is om alles van jezelf op social media te delen. Project Mc2 doorbreekt stereotypen op een luchtige manier. Het zijn slimme meiden die met hun kennis van wetenschap en techniek de wereld redden – of in ieder geval Maywood Glen. Waar het uiteindelijk vooral om draait in de serie is vriendschap. En wetenschap.

DIY: spion in opleiding

Dus is jouw tiener ook zo’n grote Mc2-fan? Hoe gaaf is het dan dat ze nu zelf de wereld van de wetenschap op een leuke manier kunnen ontdekken.

Met het A.D.I.S.N. stappen meiden en jongens in de schoenen van McKeyla. Het dagboek is compleet met 7 te gekke spy gadgets én kan net als in de serie praten!

Zelf parfum maken? Geen probleem met de Perfume science kit! Compleet met pomp, buisjes, pipetjes, verstuivers…

Liever iets draagbaars? Met de Ultimate spy bag! kunnen ze – à la Adrienne Attoms – op een stijlvolle manier op onderzoek uit. Kaartjes om vingerdrukken te verzamelen, een zaklampje in de nagellak, vergrootglas in het make-updoosje en nog veel meer onmisbare items.

Ja, Project Mc2 is absoluut STEM-proof!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema