Pak me dan als je kan: het leukste speelgoed voor actieve kleintjes

Baby’s, dreumesen en peuters ontwikkelen zich in een razend tempo. Het lijkt wel of ze elke dag iets nieuws leren. Ze ontdekken de wereld met hun handjes, ogen en mond. Hun zintuigen draaien overuren. Voelen, proeven, ruiken, horen: álles wordt onderzocht. De juiste ontwikkeling van de motoriek is hierbij van groot belang.

Kleine kinderen groeien soms wel twee centimeter per maand, en de hele dag door oefenen ze bewegingen. Dat houdt ook in: dingen op de grond gooien en weer oppakken. Met het juiste speelgoed prikkel je de zintuigen van deze nieuwsgierige ukkies nog eens extra en wordt zowel hun grove als fijn motoriek effectief gestimuleerd. Al lerend grijpen, pakken en voelen: daar hoort dit speelgoed bij.

Je baby kijkt zijn ogen uit met deze ontwikkelspeelset van Playgro. Vijf speeltjes die voor urenlang vermaak zorgen. Rammelen, bijten, trekken, draaien, knisperen en schudden. Zo geeft de bijtring vier melodietjes. Dat wordt schaterlachen geblazen. Gericht om de motoriek van baby’s te stimuleren, dus precies groot genoeg voor de grijpgrage handjes van jouw baby.

Met deze vrolijke auto van Clementoni heb je een alleskunner en allestrainer te pakken. Het is een auto om mee te spelen, een vormenstoof en geluidstrainer ineen. En passant doet je kleine een woordje of wat Frans en Vlaams op, maar het gaat natuurlijk om de geluiden, niet per se om de taal. Luisteren, grijpen en spelen. Wat wil je nog meer.

Speciaal ontworpen voor kleine kinderhandjes vanaf zes maanden: deze interactieve bal. Draai de rainstick om, en het lijkt net alsof het regent. De binnenkant van de bal zit namelijk vol met balletjes die als de bal rolt, allemaal de andere kant op rollen en het geluid maken van vallende regen.

Oball Rainstick

€12,99

Dit is nog eens een garage waar je u tegen zegt. Deze slimme jongen herkent de auto’s uit de Toet Toet auto-collectie en reageert daar op. Neem de lift naar boven en beneden. Kan je wagen wel wat glans gebruiken? Dan haal je hem door de wasstraat. Oh wacht, de benzine is op! Tanken doe je om de hoek. De garage heeft ook nog zes melodietjes en drie liedjes. Dat wordt nog een gezellige middag!

Hoe leuk is het om onder het genot van een lekker muziekje een ballenshow aan je te zien voorbijtrekken? De ballenbaan van VTech heeft het. De balletjes worden door de fontein de lucht in geblazen en rollen de slurf van de olifant in. Dikke pret gegarandeerd. De pianotoetsen zorgen voor educatieve spelletjes. En je mag zelfs de olifant een draai om zijn oren geven. Wat er dan gebeurt, houden we nog even geheim.

Wie is er niet groot geworden met Fisher-Price? Deze Little People Diervriendjes boerderij is een gezellige boel met alle dieren. Met de Fisher-Price Little People Diervriendjes boerderij heeft jouw kleintje urenlang boerderijplezier! Open de schuurdeur of het hek en je hoort dierengeluiden of een grappig melodietje. Boer Eddie kan wel wat hulp gebruiken om de dieren te voederen en op stal te zetten. Extra makkelijk: je sluit de boerderij met alle dieren en accessoires makkelijk af. Kan dus zo mee uit logeren bij opa en oma.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema