Op weg naar winterse taferelen: skiën en sleeën

Het is weer zo ver! De skipakken mogen weer uit de kast gehaald worden, want het is eindelijk tijd voor de wintersportvakantie. Bijna een miljoen Nederlanders kiezen ervoor om de ski’s of het snowboard weer onder te binden.

Maar naast dat het spelen in de sneeuw ontzettend leuk is, kan ook de heen- en terugreis ontzettend leuk zijn! Je moet er alleen wel voor zorgen dat er genoeg vermaak en lekkers in de auto te vinden is.

Plan tussenstops

Met de sneeuw in het vooruitzicht wil je natuurlijk zo snel mogelijk op je bestemming zijn. En hoewel je het liefst in één ruk door wilt rijden, zal je ongetwijfeld een paar tussenstops moeten inlassen. Door jezelf voor de reis alvast te verdiepen in aanlegplekken waar je kunt tanken, de benen kunt strekken en koffie kunt halen, kun je de plaspauzes bij troosteloze tankstations tot een minimum beperken!

Doe een autospelletje!

Je verliest nooit zo snel de tijd uit het oog als tijdens het spelen van een leuk spelletje! Van een hoop bekende spellen bestaat inmiddels een reiseditie, maar er zijn ook een hoop spellen speciaal gemaakt voor onderweg. Een spel dat al jaren behoort tot reistopper is Autobingo: hiermee maak je van jouw autorit een zoektocht naar voorwerpen.

Producten in dit artikel

Zorg voor roadtrip snacks

Geen roadtrip zonder snacks! Wanneer je stopt bij een tankstation is de verleiding groot wat lekkers mee te nemen. Helaas zijn dit vaak niet de meest gezonde opties. Door zelf snacks mee te nemen voorkom je honger en dorst. Pitloze druiven zijn perfect voor onderweg, maar ook appels of een lekkere koek doen het altijd goed. En zorg natuurlijk voor genoeg te drinken!

Met het juiste vermaak vliegt de rit voorbij!

Wat het allerbelangrijkste is bij het kiezen van vermaak onderweg, is om te kijken wat het beste past bij je kindje. Sommige kinderen kunnen zich uren vermaken met een spelletje op de Nintendo Switch, terwijl andere kids veel liever spelen met hun favoriete speelgoedfiguurtjes. Maak daarom zelf een voorselectie van speelgoed dat geschikt is om mee te nemen en laat je kindje daar zelf uit kiezen.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema