Naar buiten! Het allerleukste buitenspeelgoed voor peuters

Buitenspelen is niet alleen maar leuk, maar zorgt er ook voor dat jouw peuter zijn dagelijkse portie beweging krijgt. Breng de beweegkriebels over op jouw kleintje! Als je nu laat zien hoe leuk buitenspelen is, grote kans dat je kind op latere leeftijd ook lekker naar buiten gaat.

Ben jij toch een beetje huiverig om met de kleine naar buiten te gaan? Nergens voor nodig! Houd toezicht, wijs je kind op risico’s, maar maak hem of haar niet onnodig bang. Tip! Begin in de tuin. Hoe vertrouwder de omgeving, hoe zelfstandiger je kind kan spelen. Hoewel je kind de eerste periode toch nog niet in staat is om door het park te rennen of een bal over te gooien, zijn er genoeg mogelijkheden om de motoriek te ontwikkelen. En waar kan dat beter dan buiten?

Weer of geen weer, buitenspelen kan altijd. Van die paar druppels smelten ze echt niet en vies worden is alleen maar goed voor de weerstand. Bovendien wordt een ‘schone’ peuter geremd in de ontwikkeling, terwijl hij of zij juist moet kunnen doen en uitproberen. Laat je peuter daarom onbezorgd spelen zonder je druk te maken over vieze handjes en vieze kleding.

Lekker spetteren in deze stoere piraten watertafel!

Samen zandgebakjes bakken bij hun eigen speelpaleisjes.

Rollen en dollen in het Wonderball speelhuis.

En natuurlijk schommelen!

Of maak een ritje in je eigen achtbaan. Roetsj!

Haal af en toe wel even een doekje over het buitenspeelgoed, dek de zandbak af en ververs het zand, zo voorkom je dat er vogelpoep in komt en kan je kleintje zorgeloos spelen en kliederen.

Wist je trouwens dat er al vanaf 1994 elk jaar een Nationale Buitenspeeldag wordt gehouden? Dit vindt plaats op de tweede woensdag in juni. Dit jaar zal dat zijn op woensdag 14 juni. Niet alleen in Nederland, maar ook in België worden geselecteerde straten afgesloten voor verkeer en kunnen kinderen op veel plekken veilig buitenspelen.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema