Met deze toffe items is jouw kleine knutselaar wel even zoet

Kan jouw kleine creabea maar geen genoeg krijgen van knutselwerkjes, kralen en kleikastelen? Goed nieuws, want samen iets moois knutselen is niet alleen heel leuk, maar het is ook nog eens goed voor de creativiteit en het concentratievermogen van je kind.

Veel kids vinden het fantastisch om te laten zien wat ze al kunnen en helemaal om dit te verwerken in hun eigen knutselwerkjes. Die komen ze dan trots laten zien. De knutseltafel kan niet vol genoeg liggen, want hoe meer keuze ze hebben, hoe beter de creaties!

Binnen de lijntjes

Vaak is knutselen en tekenen een secuur werkje, waar kinderen hun aandacht bij moeten houden. Ideaal, want door netjes binnen de lijntjes te kleuren, of een figuurtje heel precies proberen uit te knippen werken ze op een leuke manier aan hun fijne motoriek.

Samen met je kind een eigen nachtlampje knutselen is hartstikke leuk. Met de Totum My Dream Lights kan je kind al zijn of haar creativiteit kwijt met knippen, plakken en het in de weer zijn met glitters. Zet de lamp op het nachtkastje en tover met het waxinelichtje op batterij een gezellige sfeer in de kamer. Dat droomt fijn!

Is je creatieveling uitgekeken op de ‘normale’ potloden en stiften, dan is de 3Doodle 3D-pen een uitkomst. Je kind brengt complete verhalen tot leven met zelfgetekende 3D-figuren. Even geen inspiratie? In het starterspack zit een projectboek met toffe ideeën.

Dit magische tekengerei is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en staat voor eindeloos tekenplezier, want je hoeft niet bang te zijn dat de stiften op raken. Wanneer je door de vullingen heen bent, zijn er de navulsets met nieuwe kleuren. Kies je kleur, plaats het in de Doodler en tekenen maar.

Producten in dit artikel

Laat je kind in de schoenen van Anna en Elsa stappen met Frozen Funmais. De gekleurde deeltjes zijn gemaakt van echt mais en als je ze nat maakt, plakken ze goed aan elkaar. Geen lijm nodig dus! Met de speciale drukkaarten worden de creaties helemaal een lust voor het oog.

Met de Glow Pad Spiro Art maakt je kind de gaafste figuren, die oplichten in het donker. Hierdoor zijn de tekeningen zelfs te zien in de meest duistere omgeving.

Over fijne motoriek gesproken: dit is de ideale oefening voor je kind. Door nopjes naar eigen smaak in de gaatjes te plaatsen maken ze te gekke creaties en vormen. Erg leuk: als het kunstwerk af is, kun je het ook nog ophangen aan de muur.

Diamonds are a girls best friend, zo wist niet alleen Marilyn Monroe. Voor de kleine meiden is deze kralenset van SES alles wat ze nodig hebben om hun eigen moderne sieraden te maken. Ze kunnen kiezen uit kralen, bedeltjes en draden. Met de speciale ontwerptool kun je de kralen makkelijk sorteren en in de goede volgorde leggen. Deze uitgebreide kralenset stimuleert hun creativiteit en ze lopen er straks bij als heuse jongedames.

Voor de echte knutselkonten is dit weer eens wat anders dan papier en schaar. Met deze set kunnen ze hun eigen stenen beschilderen. Bovendien krijgen de ontwerpen ook nog eens een mooi glow-in-the-dark-effect. Leg ze in een donkere ruimte en de kamer is prachtig verlicht. Naar bed gaan wordt zo een stuk minder saai.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema