Marly van der Velden herleeft oude tijden met BABY born

Je zou het misschien niet zeggen, maar BABY born is al 25 jaar oud. Er zijn dus mama’s die ooit zelf met BABY born hebben gespeeld en nu hun eigen kleintje zien genieten als mini-mama.

Marly van der Velden kan erover meepraten, want ook haar dochtertje Sammy-Rose is een echte poppenmoeder. “Heel bijzonder dat ik mijn eigen dochter nu met BABY born zie spelen.”

Van nul tot nu

Voorjaar 1991: de eerste generatie BABY born ligt in de speelgoedwinkel. De pop was meteen een hit: wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 22 miljoen verkocht. Het geheim zit ongetwijfeld in de levensechte functies: huilen, slapen, eten, drinken, op het potje zitten (kleine én grote boodschap!), een badje nemen, en tegenwoordig gaan ook haar oogjes dicht als ze haar speentje krijgt. En de accessoires? Die keuze is echt gigantisch. Elk moederhart gaat hier sneller van kloppen…

Net zoals mama

Ook bij Marly van der Velden herleven oude tijden nu ze haar dochtertje ziet spelen met BABY born. Vooral het badderen is favoriet! En de kleur paars. In een interview vertelt ze hoe haar dochtertje zich uren kan vermaken met BABY born. En wellicht dat er in huize Van der Velden-Meijer een poppenmoeder bij komt… Want Marly is eind oktober bevallen van haar tweede dochtertje: Jackie-Rey!

Waaraan zie je dat Sammy Rose graag speelt met BABY born?
“Het meest duidelijke is dat ze BABY born erg vaak zelf pakt en ermee gaat spelen. Hoe ze ermee speelt, varieert per dag: de ene dag voert ze hele gesprekken met de pop, de andere dag is ze druk met verzorgen, zoals in de wieg leggen, lekker in bad of onder de douche. Het schattigst vind ik als ze met de pop op schoot op de bank gaat zitten en dan net doet alsof ze een boekje aan het voorlezen is. Dat vind ik ook zo gaaf aan BABY born, dat het allemaal erg realistisch is. Leuk!”

Welke BABY born-spullen zijn bij je dochter favoriet?
“Sammy heeft de paarse BABY born HELEMAAL zelf gekozen. Al vrij snel ook. Paars is namelijk haar lievelingskleur. Alles moet momenteel paars zijn. Als we haar boterham op een geel bordje geven, dan wil ze toch echt graag haar paarse bordje. Ook de douche was een snelle keuze. Sammy houdt
enorm van water en met water spelen. Toen we uitlegden dat er echt water uitkwam, was ze verkocht.”

Zie je dat ze nu anders gaat spelen met poppen nu ze wat ouder wordt?
“Ja dat merk je wel. Vooral nu ze ouder wordt. Eerst ging er nog weleens een pop de lucht in, maar dat is nu veel minder – al gebeurt het nog steeds ;). Ze is nu voorzichtiger en zorgzamer. Erg lief om te zien.”

Roept BABY born herinneringen op aan vroeger?
“Ja! Dat roept zeker herinneringen op. Ik heb vroeger ontzettend veel met BABY born gespeeld. Hele verhalen! Ook toen konden de poppen eten, plassen, etc. Het maakt het extra bijzonder dat ik mijn eigen dochter er nu mee zie spelen.”

Waar speelt Sammy verder graag mee?
“Qua poppen hebben we alleen BABY born en toebehoren. Daarnaast hebben we een kleine kinderwagen die exact hetzelfde is als de kinderwagen voor Jackie-Rey. Verder kan Sam zichzelf goed bezighouden met bijvoorbeeld steentjes zoeken of kleine dingetjes in doosjes te stoppen. Beetje een verzamelaar. Dat klinkt heel grappig, maar het is echt heerlijk om te zien. Ik vind het belangrijk dat ik haar ook lekker zelf kan laten spelen. Ik hoef me er niet altijd mee te bemoeien. Maar dat is soms best lastig, want ik vind het heerlijk om met haar te spelen!”

Ontdek Marly’s Favourites

BABY born Marly's Favourites
Benieuwd welke producten Marly & Sammy verder hebben uitgekozen als favoriet? Bekijk al Marly’s favourites:

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema