Maak van lezen een feestje met deze verrassende boeken

Heeft je 8- of 9-jarige kind nog wat stimulans nodig om de lol van lezen in te zien? Dan zijn kijk-leesboeken een schot in de roos. Ze onderscheiden zich van andere boeken doordat er behalve veel te lezen, vooral ook een hoop te zien valt.

Kijk-leesboeken als De Waanzinnige Boomhut, Het Leven van een Loser, Dagboek van een Muts en de Geronimo Stilton-boeken zijn erg populair onder kinderen die lezen misschien niet het allerleukste vinden. Juist omdat de boeken vol staan met gekke, grappige tekeningen, heeft je kind niet het gevoel dat hij hele lappen tekst door hoeft te spitten. Terwijl hij, als het boek uit is, dat stiekem toch heeft gedaan. Maar z’n gevoel erbij is anders: hij vindt de wereld waarin hij dankzij het boek belandt leuk, leert de hoofdpersonen kennen en moet lachen om het grappige, luchtige en met vlagen spannende boek. Precies wat de meer geoefende lezer heeft met ‘echte’ boeken. Dit zijn dus geweldige (opstap)boeken om meer te lezen. Dat kan al heel goed vanaf een jaar of 8, 9. De leukste kijk-leesboeken van het moment:

Als je op zoek bent naar een te gek boek voor je kind, kies er dan eentje uit de serie ‘De waanzinnige boomhut’. Als je kind eenmaal in dit deel van de wereld van Andy en Terry duikt, ben je hem de komende uren gegarandeerd kwijt. Andy en Terry hebben maar liefst dertien nieuwe verdiepingen op hun waanzinnige boomhut gebouwd. Op elke verdieping zijn bijzondere dingen te beleven zoals een enorme mierenboerderij met 65 kamers, een verjaardagskamer waar je ALTIJD jarig bent (ook al is het niet je verjaardag) en een kamer met ontploffende oogbollen. Hier gaat je kind van smullen!

Brugklasser Bram Botermans houdt een dagboek bij van zijn belevenissen thuis en op school (‘Het leven van een loser’). Een pesterige oudere broer, al te verstandige ouders, zijn vriend Theo en andere sukkels maken hem het leven zuur. Zijn niet aflatende zelfoverschatting houdt hem op de been. Op onderkoelde toon doet hij verslag. In Het leven van een Loser: Vette Pech! kijkt Bram na een waardeloze vakantie eigenlijk wel weer uit naar een nieuw schooljaar. Op de eerste schooldag voltrekt zich de ene ramp na de andere. Dieptepunt is de dag dat Bram zich per ongeluk verstopt in de meisjestoiletten. Hoewel hij dit graag onder de pet wil houden, verspreidt zo’n verhaal zich nogal makkelijk op school…

Nikki, Brams meisjes-equivalent, probeert zich staande te houden op een dure privéschool. Haar dagboek zit vol zelfspot en humor. In dit deel van Dagboek van een Muts krijgt MacKenzie een roddelrubriek in de schoolkrant en is Nikki doodsbang dat ze dingen over Brandon zal verzinnen. Om haar aartsvijand in de gaten te houden, gaat Nikki ook bij de schoolkrant. En krijgt tot haar verrassing een eigen rubriek! Onder de naam ‘Wijsneus’ geeft ze leerlingen raad. De column wordt een hit en iedereen probeert te ontdekken wie er achter ‘Wijsneus’ zit. MacKenzie kan de schrijfster wel villen, want háár rubriek leest niemand meer! Zal ze Nikki’s geheim ontdekken?

Fantasia IX staat vol met feeksen, feeën en nog veel meer. Een spannend verhaal dat je kind (vanaf 7 jaar) meeneemt in een ontdekkingsreis richting… Fantasia! Feeënkoningin Florina de Fleur laat Geronimo ophalen door de gouden feniks Vuurveertje. Geronimo kan niet wachten om Florina weer te zien! Ze reizen meteen af naar Fantasia maar er is iets vreemds aan de poot, zijn lieftallige en altijd vriendelijke vriendin is nors en vijandig. Het wordt een zinderende zoektocht als nooit tevoren, een ongeëvenaarde ontdekkingsreis … een fenomenale Fantasia. In speelse typografie is bijna elke pagina voorzien van felgekleurde, groot afgedrukte woorden, versieringen of illustraties.

Fantasia IX: de fenomenale reis - G. Stilton

€34,50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema