Laat die hersenen maar kraken: 9 uitdagende denkspelletjes

Smartphones, hoverboards, drones staan hoog op het verlanglijstje van je kind. Maar vergeet ook niet de denkspelletjes. Dit zijn negen uitdagende exemplaren die je wilt aanschaffen.

Denkspellen zijn goed voor het geheugen, bevorderen de cognitieve kennis en verbeteren het concentratievermogen. Reden genoeg om de kinderen maar eens een denkspel cadeau te geven (pluspunt: je eigen kennis wordt ook lekker op de proef gesteld).

1. Rubik’s Cube

De bekende Rubik’s Cube. Draai en probeer alle zijdes van de kubus dezelfde kleur te geven. Drijft het je tot waanzin of is dit voor jou een makkie?

2. IQ-test?

Ga er even lekker voor zitten. Dit spel speel je in je eentje en is dé manier om je hersenen fit te houden. Dit spel bestaat uit maar liefst 120 opdrachten met verschillende moeilijkheidsgraden. Voordat jij de oplossing vindt, zul je je hersenen eerst even flink moeten laten kraken.

3. Knappe koppen

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Bij dit spel maken kinderen in groepjes van 3-6 kennis met rekensommetjes en leren ze spelenderwijs hun rekenkundig inzicht te ontwikkelen.

Knappe Koppen Tellen Spel

€22,99

4. IQ snoeppuzzel

Dit spel bevat zestig opdrachten waarmee de kinderen urenlang zoet zijn. Leg alle puzzelstukken op het bord en zorg dat de pinnen van het spelbord in de gaten van de puzzelstukken passen. Jong en oud, iedereen kan het spel spelen!

5. Rummikubben

Bij dit spel moet je als eerste alle steentjes op het speelveld proberen te plaatsen. Dit doe je door het maken van reeksen en combinaties. Ideetje om met de hele familie te spelen? Geschikt voor kinderen tussen de zes en acht jaar.

Rummikub Original

€29,99

6. Mastermind

De naam zegt het eigenlijk al: met dit spel word jij een echte mastermind. Je moet binnen zo min mogelijk beurten de pioncombinatie van de tegenstander raden. Geschikt voor iedereen vanaf acht jaar.

7. Flitse quiz

Dit is een blitse quiz voor alle kinderen boven de tien. Dit toffe spel bevat meer dan honderd uitdagende vragen over basisschoolvakken voor groep zes, zeven en acht. Je moet niet alleen kennis hebben, maar je moet ook nog eens snel zijn!

8. Blokkeren!

Voor dit spel moet je logisch nadenken en wordt je ruimtelijk inzicht flink op de proef gesteld. Blokkeer de rode auto en sluit snel alle wegen af, want er is een dief op de vlucht. Je kunt het spel zowel met een groep spelen als in je eentje.

9. Virus alert!

Help! Er zwerft een gevaarlijk virus door het spel en dit moet onschadelijk gemaakt worden voordat het zich vermenigvuldigt. Geschikt voor iedereen vanaf zeven jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema