Knutseltip: DIY pakjesboot voor Sinterklaas

Heeft je kindje ziel en zaligheid gestoken in het maken van een verlanglijstje? Dan is het natuurlijk belangrijk om hem op te laten vallen! Met deze DIY pakjesboot is er geen kans dat de Sint hem per ongeluk over het hoofd ziet.

Kleur de boot in, knip, vouw, lijm en tadáá: zo laat je je verlanglijstje pas echt opvallen! De pakjesboot is heel eenvoudig te maken. Wij leggen uit hoe!

Stap voor stap een pakjesboot maken

Stap 1: Kies je favoriete speelgoed en maak je verlanglijstje.

Stap 2: Print de boot uit op bij voorkeur dik papier uit (120gr. bijvoorbeeld). Je kunt hem hier downloaden.
Stap 3: Kleur en knutsel: versier de pakjesboot voor het knippen en vouwen, nu is het oppervlakte nog plat.

Stap 4: Knip daarna de pakjesboot rondom uit.
Stap 5: Vouw de delen met stippellijn.
Stap 6: Doe een beetje lijm of dubbelzijdig tape op de plakranden
Stap 7: Plak de boot op de onderkant van een tweede vel (in de breedte) in een leuke kleur en vouw deze tot een standaard (2x vouwen op 1/3 en 2/3) en knip een leuke vorm als achtergrond.
Stap 8: Kleed de boot nog meer aan! Laat stoom uit de schoorsteen komen met een rietje en funmais of watten. Of… bedenk zelf natuurlijk iets leuks!

Producten in dit artikel

Win je hele verlanglijstje

Natuurlijk kun je de knutselpakjesboot mét verlanglijst (en peen) bij de schoorsteen neerzetten in plaats van je schoen. Maar… Als je deze komt inleveren in één van onze winkels, maak je kans om je héle verlanglijstje te winnen!
Niet zo creatief? Ook dan kun je meedoen met een digitaal verlanglijstje. Meer over deze actie lees je in ons Speelboek.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema