Kleine fans vertellen: Dit is mijn favoriete speelgoed

Wij vroegen kleine Intertoys fans te vertellen welk speelgoed ze nu zelf het allerleukste vinden om mee te spelen.

Aan wie kun je nu beter vragen wat de tofste cadeaus zijn en waar iedereen het op het schoolplein over heeft? Juist, de kleine consument zelf. We vroegen vier Intertoys fans wat hun favoriete speelgoed is op dit moment.

Lekker bewegen

Als het aan de 8-jarige Joaquim ligt speelt hij de hele dag met zijn vriendjes met al hun NERF’s. ‘Ik vind het een stoer spel en de pijltjes zijn heel zacht, dus je kunt gewoon binnen schieten. Van mijn ouders mag dat vaak niet, dan ga ik gezellig met mijn vriendjes buiten NERF-competities houden. We hebben allemaal verschillende NERF’s!’

NERF-blasters zijn niet meer weg te denken uit menig kinderkamer. En niet voor niets, want het is superstoer speelgoed dat je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Speel met je vriendjes competities, of probeer zelf gestelde doelen te raken. Een ding is zeker: met de pistolen uit de verschillende series ben je de held in je eigen actiefilm!

Kunnen wij het maken? Nou en of!

De creatieve Jimi (8) is het gelukkigst als hij de hele dag kan bouwen. Het meest houdt hij van zijn K’nex. Hij is er dagen zoet mee, en maakt dan bouwwerken die hem niet hoog genoeg kunnen worden. ‘Ik kan er van alles mee maken en als ik er later dan naar kijk vind ik het nog steeds erg mooi.’

Als je een kleine bouwer thuis hebt rondlopen, kunnen de verschillende merken bouwstenen niet in de (kinder)kamer ontbreken. Met K’nex, LEGO en Duplo voor de allerkleinsten kan ieder kind naar hartenlust bouwen en is niks te gek. De combinaties zijn eindeloos!

Voor elke doelgroep, jong of juist wat ouder, heeft LEGO de tofste bouwprojecten in huis. De stenen zijn allemaal met elkaar te combineren, waardoor er eindeloos veel bouwmogelijkheden zijn. Voor de allerkleinsten zijn de LEGO Duplo stenen een uitkomst: net iets groter en makkelijker voor de kleine handjes, maar zeker niet minder leuk. Handig: LEGO Duplo past ook op de LEGO-stenen voor oudere kinderen.

Voor de echte pro’s van de bouwertjes onder ons is K’nex de uitkomst. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Bouw auto’s, constructies en voertuigen die echt kunnen bewegen, of daag jezelf uit door een superhoog gebouw te maken.

Handwerk

Knutselen is wat Lies (6) het allerliefste doet thuis. ‘Het leukste vind ik om mooie dingen te maken met mijn BLOpens en AquaBeads. Ik gebruik allemaal verschillende kleurtjes in mijn kunstwerkjes.’

Met AquaBeads maak je de meest mooie kunstwerken, die je helemaal zelf kunt bedenken. In het kunstenaarskoffertje zitten meer dan 1.200 parels én een regenboogpen, waarmee je makkelijk kunt verwisselen van kleur. Heeft je kleine creatieveling even geen inspiratie? Dan kan hij of zij aan de slag met de 6 bijgeleverde patronen.

Net als op tv

Valentijn (6) houdt het niet bij Pokémon kijken op televisie of Pokémon Go spelen op mama’s telefoon, want thuis speelt hij het liefst de hele dag met zijn Pokémonfiguren. ‘Ik kan mijn Pokémon net als op televisie met elkaar laten vechten!’ Valentijn heeft een Pokémon boek met heel veel kaarten, drie posters, acht knuffels, een portemonnee voor aan de rugtas én diverse figuren zoals Mewtwo om mee te spelen.

Met de kunststof Pokémonfiguurtjes maak je je eigen strijdveld. ‘Doe ijzerstraal Pikachu. Doe electro bal!’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema