Kerstvakantietip: knutsel je eigen winterbos!

Is jouw kind ook zo gek op knutselen? Maak dan deze kerstvakantie je eigen ‘winterbos in een box’. Net een tikkie anders dan de ouderwetse kijkdoos en superleuk om samen te maken. Enne… je hoeft echt geen mega ‘crea bea’ te zijn. Met dit eenvoudige stappenplan kun je zo aan de slag.

Het leuke aan dit winterbos is dat er verschillende manieren van knutselen bij elkaar komen: knippen, verven, kleien en plakken met Aquabeads. Kinderen worden zo echt creatief uitgedaagd om aan de slag te gaan met diverse materialen en technieken. Liever nog meer uitdaging? Gebruik je fantasie en ontwerp je eigen bosdieren van klei, karton of… wat je maar kan bedenken!

Dit heb je nodig om dit leuke winterbos te maken:
plakkaatverf
glitterplakkaatverf
klei
Aquabeads
Dit Aquabeads winterbos patroon
– (schoenen)doos
kwast
– kerstlichtjes
schaar
– wattenbolletjes
– fiberfill/wattine
knutseltip winterbos benodigdheden

Stap voor stap je eigen winterbos

Stap 1
Maak met een schaar gaten in de achterkant van de doos voor de lichtjes (laat dit door een volwassene doen).

Stap 2
Beschilder de binnenkant van de doos eerst met gewone plakkaatverf. Laat drogen en breng vervolgens glitterplakkaatverf aan. Laat nogmaals goed drogen.

Stap 3
Plaats de lampjes via de achterkant in de doos en werk de snoeren weg (laat dit door een volwassene doen).

Stap 4
Maak een sneeuwlandschap met fiberfill/wattine en wattenbolletjes. Een heuvel in het landschap krijg je door er bijvoorbeeld een klein doosje onder te zetten. Met takjes en dennenappels kun je boompjes maken om zo een heus bos te creëren.

Ga in de kerstvakantie lekker de natuur in, bijvoorbeeld naar het bos. Maak er een spel van om samen met je kind zoveel mogelijk mooie takjes, boomschors, dennenappels, eikels en bladeren voor je winterbos te verzamelen.

Knutseltip winterbos figuren maken
Stap 5
Maak van klei een sneeuwpop. Wil je hem extra laten opvallen? Maak de oogjes, mond, neus en handjes met Aquabeads. Deze kleurige kraaltjes laat je aan elkaar plakken met water! Het printable patroon laat je zien hoe.

Stap 6
Maak met Aquabeads leuke diertjes voor in het bos! Met ons printable patroon kun je een lief vosje of een konijn maken.

knutseltip winterbos eindresultaatgif
Stap 7
Zet de dieren en de sneeuwpop in het landschap. Blijven de figuurtjes niet zo goed staan? Dan kun je ze met een satéprikker verstevigen.

Ben je wat minder creatief of zijn jouw kinderen niet zo van fröbelen met kralen? In de speelgoedcollectie kan je vast leuke kant-en-klare figuurtjes vinden om te gebruiken!

Stap 8
Doe de lichtjes aan en klaar!

knutseltip Winterbos eindresultaat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema