Kan jij een strak gezicht houden bij Who’s the Dude?

Spellen zijn er in talloze soorten en maten. Ben je toe aan iets anders dan klassiekers als Monopoly of Scrabble, probeer dan eens het hilarische partyspel Who Is The Dude? Dit is een echt partyspel voor jou en je vrienden!

Wie is de Dude? Daar kunnen we kort over zijn. Hij ziet eruit alsof hij is blijven steken in de jaren zeventig, is niet bijzonder groot (1 meter 52) en is niet de handigste vriend die je ooit zult hebben. En o ja, hij is gemaakt van plastic én opblaasbaar. The Dude is het belangrijkste onderdeel van de hilarische partygame Who Is The Dude? Dit spel valt te omschrijven als een kruising tussen de klassiekers Hints en 30 Seconds. Maar nu met een knotsgekke twist.


Het doel is om in 45 seconden een opdracht of situatie uit te beelden, waarbij je gebruikmaakt van de Dude. Speel bijvoorbeeld scènes uit een film na of beeld een sport of beroep uit. De tijd wordt in de gaten gehouden via een digitale zandloper in de speciale Who’s The Dude? App.

Laat de Dude struikelen

De opdrachten zijn divers en zowel grappig als gênant, maar onmogelijk om zonder te lachen uit te voeren. Zo moet je de Dude laten struikelen of uitbeelden dat je samen met hem in een achtbaan zit. Het spel bevat maar liefst 110 opdrachtkaarten en 440 opdrachten. De speler die na vier rondes de meeste punten heeft, wint het spel. Grappig om te doen, hilarisch om naar te kijken.
Who's the Dude

Who’s The Dude is ideaal voor avonden met vrienden!

De hoofdrol in Who Is The Dude? is natuurlijk weggelegd voor de Dude zelf. Hij is net zo makkelijk een yoga-leraar of vampier als dat hij is om te toveren tot Spider-Man, Doornroosje, een sumoworstelaar of zelfs een letter uit het alfabet. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 16 jaar, dit zie je vooral terug in de onderwerpen in het spel. Deze zijn vaak iets te ingewikkeld of liggen buiten de belevingswereld van jongere spelers. Overigens, de opdrachten mogen dan uitdagend zijn, het wordt nooit beledigend of ongemakkelijk. Het spel is niet voor niks genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar’ in de categorie 18+.

Een beetje creativiteit, een gezonde dosis lef creëren ontelbare lachmomenten die enkel groter worden als je het met meerdere personen speelt. Met hoeveel? Minimaal drie en maximaal acht. Veel plezier en vergeet niet om foto’s te maken tijdens de speelbeurten en deze te delen op Facebook en Instagram met #whosthedude en #partygame! En loopt de Dude tijdens een potje per ongeluk een lekkage op? Dan kun je hem meteen oplappen met de bijgeleverde repareratieset.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema