Je raakt op deze manier nooit uitgespeeld met deze topspellen

Mam, nog één potje? Please? Je kijkt op de klok en strijkt over je hart: ‘Nog eentje dan.’ Jullie hebben niet voor niets dat leuke spel én de uitbreidingsset gekocht. Alles om het favo spel van jullie gezin nóg leuker te maken. Zo blijf je eindeloos doorspelen. Wie had het hier over bedtijd?

Als dit scenario herkenbaar voor je is, is jouw kind vast hartstikke fan van een spel als Dominion, Kolonisten van Catan of Weerwolven van Wakkerdam. Dankzij alle uitbreidingen die extra kaarten, speelmatten en dobbelbekers bevatten, maak je het spel dat voor jullie geen geheimen meer kent toch weer een stuk spannender. En dat betekent meer plezier dankzij alle extra’s. En je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Houd je het bij één uitbreidingsset of koop je die tweede en derde er ook meteen bij?

Voor deze leuke spellen bestaan uitbreidingssets om te blijven genieten en door te spelen met je favoriete spellen:

1. Dominion

Dominion is een kaartspel dat geschikt is voor kinderen vanaf tien jaar. Het spel wordt gespeeld met twee tot vier spelers en duurt ongeveer 30 tot 60 minuten. Het is de bedoeling dat je kaarten aanschaft en uitspeelt om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Je kind moet ervoor zorgen dat zijn kaart deck het sterkste is en hij hiermee aan het einde van het spel de meeste punten in de wacht sleept. Het spel is afgelopen als de kaarten op zijn. De speler met de meeste punten in zijn deck is de winnaar van Dominion.

2. Weerwolven van Wakkerdam

Als je kind tien jaar of ouder is en hij dol is op fantasieverhalen, dan kan hij meespelen met dit unieke kaartspel. Binnen het spel Weerwolven en Wakkerdam draait het om anonimiteit. Er zijn burgers, waarvan enkele met speciale eigenschappen. Maar let op! Als het donker wordt, komen er ook weerwolven in het spel. Het spel draait om het ontmaskeren van de weerwolven, voordat zij ‘s nachts op pad gaan. Zal het lukken de weerwolven vroegtijdig te ontmaskeren?

3. Rattus Cartus

Terwijl de Zwarte Dood Europa teistert, reist je kind als prins door het land op zoek naar loyale aanhang onder de verschillende klassen in de middeleeuwen om gekroond te worden tot de nieuwe koning van het land. Elke dag bezoekt je kind een nieuwe stad waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk gebouw heeft zijn eigen voordelen. Wanneer hij een gebouw van een bepaalde klasse betreedt, werft hij nieuwe aanhangers van die klasse. Voor dit spannende en tactische kaartspel heeft je kind van 10 jaar of ouder een flinke portie bluf nodig!

4. Kolonisten van Catan

Laat je kind nu ook het bekende handelsspel De Kolonisten van Catan ontdekken. Deze nieuwe uitvoering bevat miniaturen en ook het artwork is volledig aangepast. Zo kan je kind zich nog meer inleven in de wereld van Catan! En jij natuurlijk ook. Elke speler begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Ben je aan de beurt? Dan gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Daarna handel je met de bank of met je medespelers. Pas op, want er loopt ook een struikrover rond die sommige landschappen leeg rooft. Wie als eerste 10 punten heeft, wint het spel direct!

5. Agricola familie-editie

Deze toegankelijke versie van het bekende strategische bordspel bevat geen kaarten, waardoor het spel erg geschikt is voor minder ervaren spelers. Bovendien is het daardoor een uitstekend opstapje naar het pittigere basisspel. Ook in deze versie van Agricola ontwikkel je je boerderij op verschillende gebieden: huis- en gezinsuitbreiding, levensonderhoud, landbouw en veeteelt. Alle acties en investeringen zijn met duidelijke symbolen aangegeven. Daardoor is het spel eenvoudig te leren en kun je je nog beter in je agrarische rol inleven. Elke ronde zet je je gezinsleden op verschillende acties in. Hoe meer gezinsleden je hebt, hoe meer acties je kunt doen. Je moet ze echter ook allemaal te eten geven. Omdat alle aspecten van het boerenleven punten opleveren, moet je je aandacht goed verdelen! Wie heeft uiteindelijk de meest waardevolle boerderij?

6. Ticket to Ride

Ticket to Ride neemt je mee op een nieuw treinavontuur door de grootste steden van Europa tijdens de eeuwwisseling. Dit eenvoudige spel is gemakkelijk aan te leren aan kinderen vanaf een jaar of twaalf: binnen vijf minuten hebben ze de regels door! Spelen maar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema