Hoera voor de loopfiets! 7 Redenen waarom de loopfiets zo leuk is

Een loopfiets is naast leuk ook nog eens dé manier om je kind snel en gemakkelijk te leren fietsen. Elke peuter zou een loopfiets moeten hebben en wel om de volgende redenen:

1. Loopfietsen is evenwicht ontdekken en gebruiken

Met de voetjes nog bij de grond leert je peuter meteen zijn evenwicht bewaren. Het hele lichaam doet mee! Zodra ze er meer bedreven in raken, zul je zien hoe gemakkelijk ze hun evenwicht verplaatsen en lijf, handen en benen gebruiken bij het aansturen van de fiets

2. De motoriek gaat met sprongen vooruit

De combinatie van evenwicht houden, sturen en de benen afzetten geven de motoriek een enorme boost.

3. Who needs a buggy?

Op een bepaald moment lukt het je peuter niet om zelf te lopen en wil-ie ook niet in de buggy. De loopfiets is dé oplossing voor langere wandelingen in het park bijvoorbeeld.

4. Afstand en snelheid leren inschatten

Je peuter zal sneller gaan en langere afstanden afleggen. Hiermee leert hij beter inschatten wat dat betekent. Ook het ruimtelijke inzicht wordt geoefend.

5. Groot fun-gehalte

Niets leuker dan crossen op de loopfiets, rondjes om een boom rijden en trucjes leren. Niet voor niets is het vaak een favoriet bij de kleintjes.

6. Stoer en zelfstandig

Niet meer in een buggy zitten en van mama weg kunnen rijden. Het gevoel van vrijheid is een ontdekking die spannend en stoer tegelijk is. Loslaten en zelfstandigheid, het begint al klein.

7. Geen zijwieltjes

Het is geen wet, maar veel loopfietskindjes fietsen zodra ze er klaar voor zijn zo weg op de fiets. Zonder dat ze zijwieltjes nodig hebben. En dat is stoer!

De keuze aan loopfietsen is groot. Voor elk wat wils:

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema