Hiermee hou je je tiener zeker urenlang geboeid

Is je zoon of dochter een tiener geworden, dan krijgt spelen opeens een heel andere betekenis. De poppetjes, Barbies en autootjes komen de speelgoedbak niet meer uit. Die mogen door naar broertjes, zusjes of neefjes en nichtjes. Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die je grote kind nog wel gaaf vindt om te doen.

Is je tiener het ene moment supervrolijk, niet veel later is hij of zij een stuk minder in zijn hum en dat hoort bij de leeftijd. Ook als het gaat om spelen, zoeken tieners het in uitersten. Ze zitten óf alleen op hun kamer uren te gamen, óf ze willen juist met hun vriendjes en vriendinnetjes samen zijn en lol maken. En dat laatste is natuurlijk een stuk gezelliger.

Samen spelen

Lekker buiten voetballen of op de trampoline blijft leuk, ook als je kind een tiener is. Daarnaast zijn er heel wat leuke spellen die kinderen op deze leeftijd samen met vriendjes binnen kunnen doen. Zo is Risk een klassieker die het ook nu nog altijd goed doet. Lekker uren rond de keukentafel, bakje chips erbij en je best doen om zoveel mogelijk gebieden te veroveren op je medespelers. Weerwolven is een nieuwer spel dat ook te gek is voor kinderen op deze leeftijd. Het spel draait om het ontmaskeren van de weerwolven, voordat zij ‘ s-nachts op pad gaan. Je speelt het met 8 tot 18 spelers dus alle vriendjes kunnen meedoen. En voor tieners geldt zeker: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Quality time met je puberkind

Wist je dat samen spelletjes spelen een hele goede manier is om te ‘bonden’ met je tienerzoon of -dochter? Samen gezellig aan tafel een spelletje doen en ondertussen een beetje kletsen over alles wat er in dat koppie omgaat. Kies een spel waar je lekker lang mee bezig bent, zoals Monopoly. Of doe een ouderwets potje, kan het toepasselijker met een tiener, Mens-erger-je-niet. Ook al heeft je kind misschien niet meteen zin om een spelletje met je te doen, uiteindelijk worden jullie hier allebei gegarandeerd blij van.

Monopoly Elektronisch Bankieren

€55,99

Alleen ontdekken

De meeste tieners hebben er behoefte aan om zich af en toe even terug te trekken van alles en alleen te zijn. Is je kind op zo’n moment echt niet te porren voor een gezellig spelletje, dan zijn er gelukkig toch veel leuke dingen voor je kind om te doen in z’n uppie. Zo is science speelgoed echt iets voor groter wordende kinderen. Laat je zoon of dochter zelf een robot in elkaar zetten en deze programmeren of wat coole wetenschappelijke proefjes doen. Goed voor urenlang plezier. Of ze bouwen een eigen coole Porsche met LEGO Technic. Het is niet alleen leuk, maar ze leren er ook nog wat van. Al hoef je dat er niet per se bij te vertellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema