Hi-ha-Halloween! Dat wordt weer gezellig griezelen

Lichtgevende lampionnen, grijnzende pompoenen, loslopende Dracula’s en bloedige taferelen. Tijdens Halloween komen horrorfilms tot leven in je eigen straat. En dat kan behoorlijk eng worden, zeker met griezelige verkleedkleding en accessoires.

‘The night is dark and full of terrors.’ Geen dag waarop we mensen zo vaak de stuipen op het lijf mógen jagen als tijdens Halloween. En niks leukers dan het spelen van trick or treat, ofwel: ‘Je snoep of je leven’.

Halloween, een eeuwenoude traditie

Maar Halloween is veel meer dan alleen ouders of vriendjes de stuipen op het lijf te jagen en dolen door de donkere straten. Er zit een jarenlange traditie achter. Halloween is een verbastering van het Engelse All Hallows Eve, dat betekent Allerheiligenavond. Elk jaar op 1 en 2 november staat de katholieke traditie van Allerheiligen en Allerzielen centraal waarmee de doden worden geëerd.

Om kwade geesten bang te maken, werden er grote vuren aangestoken en droegen mensen enge maskers

Duizenden jaren geleden vierden de Kelten al op 31 oktober oudejaarsavond. Ze geloofden dat de geesten van de doden dan zouden terugkomen naar de aarde. De uitgeholde pompoen met het lichtje erin en de griezelig verklede kinderen staan symbool voor ‘de dolende zielen’. Om kwade geesten bang te maken, werden er grote vuren aangestoken en droegen mensen enge maskers.

Het feest is in de 19e eeuw door Ierse immigranten naar Amerika gebracht, waar het nog altijd uitgebreid gevierd wordt. In de Verenigde Staten en Canada is het feest inmiddels mateloos populair en ook Nederland krijgt de smaak flink te pakken.

Aftellen maar!

Het feest kan bijna beginnen. Maar niet voordat jij en de kinderen de juiste voorbereidingen hebben getroffen. Met deze verschillende verkleedspullen en Halloween accessoires is het plaatje straks helemaal compleet. Trick or treat!

Een halloweenfeest is pas echt af als zowel je huis, slaapkamer als outfit afgestemd zijn op het griezelen en gruwelen. Gelukkig hoef je niet lang te zoeken want de mogelijkheden zijn onvoorstelbaar groot. Met maskers, spinnenwebben, trick or treat lampionnen en verkleedaccessoires steel je de show in de buurt en bij je vriendjes. Een kleine selectie uit de tientallen items die je bij Intertoys kunt scoren voor een prikkie.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema