Hebbes: het allerleukste speelgoed vanaf 9 jaar oud

Kinderen van rond de 9 jaar oud kun je niets meer wijsmaken. Ze weten precies wat ze willen en wat ze níet willen. Het kan soms best lastig zijn om leuk speelgoed te kopen voor deze leeftijdsgroep. Veel dingen vinden ze al ‘te kinderachtig’ en vooral tablets en mobiele telefoons kunnen op hun belangstelling rekenen. Toch zijn er zeker ontzettend veel leuke, leerzame en gave producten voor deze prepubers te vinden. Een paar toppers op een rijtje, die ook nog eens genomineerd zijn voor speelgoed van het jaar!

Bij het spannende spel Concept is de enige manier van communiceren het gebruiken van universele pictogrammen en deze koppelen. Je kunt met elkaar communiceren zonder te praten. Je vormt een team met zijn tweeën en kiest een woord dat de anderen moeten raden. Een voor een worden de iconen geactiveerd door het plaatsen van de speelstukken. De speler die als eerste het woord raadt wint de overwinningspunten. Na het spelen van twaalf kaarten is de speler met de meeste punten de winnaar. Leuk en spannend voor het hele gezin met wat oudere kinderen.
4-6 spelers.

Oké, alvast een waarschuwing. Houd dit speelgoed verre van de heer des huizes, want hier hebben we het over serieus gas geven met de Nikko EVO Peugeot van Red Bull en voor je het weet staan je kinderen met een beteuterd gezicht naar pa te kijken. Met een topsnelheid van 20 kilometer per uur en een vet motorgeluid scheur je door de straten of op een offroadparcours. Gebruik de frequentie om met wel veertig vrienden tegen elkaar te racen.

Deze programmeerbare robot van Meccano leert je alles over techniek en programmeren. Hij kan dansen, bewegen, ja-neevragen beantwoorden en daagt je slimme tween uit om te bouwen en door te ontwikkelen. Zet je meerdere robots bij elkaar dan gaan ze interacteren. Hoe cool!

Producten in dit artikel

Heerlijk, dit tactische kaartspel dat je met het hele gezin kunt spelen. De kern is het verzamelen van zoveel mogelijk setjes gelijke dieren in je ark. Pas op dat je niet maar twee dezelfde kaarten van een dier hebt want dan gaan de dieren ervandoor. Setjes van drie of meer zijn meer waard dan een enkel dier. Je speelt het spel net zolang door tot één speler ten minste tien dieren heeft. Wie de meest waardevolle dieren in zijn ark heeft, is de winnaar. Leuk omdat het in de basis simpel is, maar tactisch inzicht vergt, waardoor het voor kinderen ook nog eens leerzaam is.

Zette jouw kind (net als jij) ook grote ogen op toen hij op televisie voor het eerst 3D-printing zag? Zelf nieuwe voorwerpen creëren, hoe cool is dat. Nu kan het met de 3Doodler starterpack. De pen komt met verschillende kleuren die je er aan de achterkant insteekt. Aan de penzijde komt het vloeibare plastic eruit, dat veilig is voor kinderen omdat het op zeer lage temperatuur smelt en ecovriendelijk is. Dit speelgoed stimuleert de creativiteit en helpt bij het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema