Heb jij een creatieve verhalenmaker thuis? Dit speelgoed is perfect!

Kinderen hebben bakken vol energie en vinden het heerlijk om die op een zo creatief mogelijke manier te uiten. Door de hele verkleedkist overhoop te halen, bijvoorbeeld. Met dit te gekke speelgoed vervelen ze zich geen seconde meer!

Jonge kinderen zijn enorm fantasierijk. Niet gek dat ze zo van verkleden en rollenspellen houden. Daar kunnen wij als volwassenen nog wat van leren. Ze hebben een geheel eigen belevingswereld en vinden het heerlijk om zich voor te doen als Anna van Frozen of Ash Ketchum van Pokémon. ‘Mama! Als jij op de bank gaat zitten, ga ik optreden!’

Grote fantasie

Dansen, zingen en zich voordoen als favoriete helden en idolen maakt dat kinderen zich leren uit te drukken. Expressiviteit en creativiteit worden als vanzelf gestimuleerd door in de huid van iemand anders te kruipen. De fantasie die kinderen hebben is jaloersmakend groot en dat wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden.

Stap bijvoorbeeld in de wereld van Brandweerman Sam. Hij is samen met zijn collega’s op weg naar een brand in Piekenpolder. Laat de sirenes loeien, zet de zwaailichten aan en rijd snel naar de plaats van de brand! Laat Sam op de kraan klimmen en de brandweerslang gebruiken.

Yo-kai Watch is de coolste tekenfilm van dit moment! Stap in die wonderlijke wereld met dit Yo-kai-horloge en de medailles. Je kunt personages oproepen en door de medailles in het horloge te stoppen, speelt het geluidjes, muziek en zinnen af.

Schuilt er in jouw kind een modeontwerper? Laat het dan zijn eigen creaties maken met de Barbie-draaidesignontwerper. Je kiest een outfit en kleuren en maakt vervolgens een heel cool patroon voor op het kledingstuk. De jurken zijn wasbaar, dus de mogelijkheden zijn eindeloos!

Stimuleer de leergierigheid van je kind met Co de Rups. Het beestje bestaat uit negen delen die makkelijk uit elkaar te halen zijn. Door de volgorde te veranderen kun je het speelgoed in een bepaalde richting laten bewegen.

Speelt jouw kleintje graag moedertje of vadertje? Of is het gek op knuffelen? Deze Little BABY born First Love-pop is gemaakt van zacht pluche en daardoor uitermate geschikt als eerste pop.

Wauw, het is net of Marshall voor je neus staat! Deze stoere robothond kan meer dan 150 zinnen zeggen en neemt je mee op meer dan 80 missies, zoals een brandje blussen of de schildpadden te drinken geven. Deze geboren leider vertelt je precies wat je moet doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema