Haal dit wereldspeelgoed in huis voor je knappe kop

Je zult merken dat kinderen vanaf een jaar of 7 steeds meer aandacht voor de wereld om zich heen krijgen. En wat wil het toeval: ook in groep 4 is het niet meer alleen rekenen en taal wat de klok slaat. Vakken als aardrijkskunde en topografie worden steeds belangrijker. Met dit leuke én leerzame wereldspeelgoed help je je kind gelijk een handje.

Hoe zorg je nou dat je kind met nog meer plezier de wereld om zich heen leert kennen? Dat doe je met educatief speelgoed waarmee het nóg leuker wordt om de wereld te ontdekken buiten de schoolbanken. De herfstvakantie is een ideaal moment om hier uitgebreid de tijd voor te nemen. Laat kinderen leuke spelletjes doen waarbij ze stiekem ook nog een hoop kennis oppikken en meenemen voor de rest van hun leven. En geef toe: voor jezelf kan het ook geen kwaad om bepaalde aardrijkskundefeitjes en topografische kennis op te frissen.

Regenachtige dag? Geen paniek, want met deze puzzel hoeven kinderen zich geen minuut meer te vervelen. Jij trouwens ook niet. Is aan het eind van de vakantie de puzzel af, dan kan het aanwijzen beginnen: waar wil je kind ooit nog een keer heen? Waar woont die ene verre tante? En waar zijn jullie vorig jaar heen geweest op vakantie?

Is je dochter dol op roze én op het ontdekken van verschillende landen? Ga samen voor de bol zitten, wijs landen aan en vertel er een verhaaltje bij. Ze kan natuurlijk ook op eigen houtje de aarde verkennen. Of de bol gebruiken als lampje om bij te lezen. Past helemaal in die roze kamer.

Op het speelbord zie je een kaart van de wereld met daarop leuke illustraties. Je kind beantwoordt vragen zoals: uit welk land komen indianen? Waar leven ijsberen? En waar staat de Eiffeltoren? Zo leren ze spelenderwijs de wereld kennen. Wie zei hier dat aardrijkskunde saai was?

Kinderwereldreis

€9,98

Leren was nog nooit zo leuk als met Tiptoi, het interactieve leersysteem van Ravensburger! Laat je kind op een avontuurlijke reis rond de wereld gaan met Tiptoi Mijn Grote Wereldatlas. Zo ontdekt je kind waar de giftigste dieren ter wereld leven, wat mensen eten in andere landen en hoe het kleinste continent heet.

De interactieve globe van Tiptoi geeft je kind informatie over 197 landen in 11 verschillende kennisgebieden, waaronder: geografie, landgrootte en hoofdsteden. Ook kan je kind kiezen uit vier verschillende aardrijkskundespellen! Zo leert het al spelenderwijs de wereld kennen. Laat je kind op wereldreis gaan in jullie eigen huis met deze leerzame wereldbol!

Om te kunnen spelen heb je de interactieve Tiptoi stift nodig.

Producten in dit artikel

Met het Vakantielanden Weetjes Kwartet leren kinderen alles over de verschillende landen in Europa. Dankzij de extra grote kaarten kunnen ze het spel goed vasthouden. Ook staat er nog een interessant weetje op elke kaart. Zo leren kinderen op een speelse manier meer over hun favoriete vakantielanden!

Vakantielanden weetjes kwartet

€5,99

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema