Game on! Al het leuks voor spelletjesgekken op een rij

Als er íets gezellig is om in het weekend te doen, dan is het wel samen spelletjes spelen. Met een kleed op het gras en een glas limonade erbij om het strijdvuur te blussen, is gezelligheid gegarandeerd. Bij minder mooi weer verplaats je het strijdveld naar binnen, net zo leuk.

Kinderen zijn er dol op om zich uit te sloven en willen in alles de beste zijn. Vooral als ze hun ouders kunnen verslaan. Verliezen hoort daar eigenlijk niet bij. Logisch, het is ook frustrerend om weer he-le-maal terug naar start te moeten als ze net leken te winnen. Testen of jij ziet dat ze stiekem vals spelen, hoort daar ook bij. Betrapt!

De jongere spelletjes speler kan vaak nog niet zo goed stilzitten. Daarom is het leuk om al vroeg met spelletjes te beginnen, een goeie oefening in zitvlees kweken.

Lees ook: Zo speel je bordspelletjes met kinderen (zonder gedoe).

Met deze top 15 van kinderspellen haal je de absolute klassiekers en nieuwe toppers in huis:

Twister heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Alleen al je vader of moeder zien stuntelen en omvallen is een giller.
Vanaf 6 jaar/2 of meer spelers.

Twister

€21,99

Wat komt er na het gebruiken van toiletpapier? Ja, handen wassen! Alle spelers moeten zo snel mogelijk van hun kaarten af, maar wel onder grote tijdsdruk. Het leuke aan het Poepspel is dat er nooit verliezers zijn!
Vanaf 6 jaar/2 of meer spelers.

Over gouden klassiekers gesproken: Monopoly Junior is altijd een goed idee! Heerlijk voor op een druilerige woensdagmiddag of gezellig met het hele gezin buiten in het zonnetje.
Vanaf 5 jaar/2-4 spelers.

Wie kent het niet? Wie is het? is het ideale spelletje voor als je met zijn tweetjes bent. Het spelletje verveelt nooit en gaat lekker snel. Tenminste, als je goed bent!
Vanaf 6 jaar/2 spelers.

Wie is het?

€19,99

Heeft jouw kind stalen zenuwen? Dan is het spel Tijdbom helemaal fantastisch. Onder tijdsdruk een bom ontmantelen vraagt concentratievermogen en tactiek.
Vanaf 7 jaar/2 of meer spelers.

Wie het spel Pie Face heeft bedacht, is briljant. Dit te gekke spel is leuk voor jong en oud en het blijft zenuwslopend spannend wie uiteindelijk de hand met slagroom in zijn of haar gezicht krijgt. Plezierfactor 10!
Vanaf 5 jaar/2 of meer spelers.

Oei, een patiënt die snel behandeld moet worden! Is jouw kind dol op doktertje spelen en heeft het een vaste hand? Dat is te hopen, want anders gaat de patiënt eraan onderdoor …
Vanaf 6 jaar/2-4 spelers.

Help! Fred Skelet ziet overal geesten en vleermuizen en is daar doodsbang voor. Door de speciale multivisionbril op te zetten kan je kind de beesten en geesten bestrijden. Het spel bevat een laserpistool om het helemaal af te maken.
Vanaf 6 jaar/1 of meer spelers.

Voor de allerkleinsten is het Nijntje-verstoppertjespel een hele uitdaging. Nijntje geeft ‘pratend’ kleine hints waar zij zich verstopt heeft. Het spel bevat verschillende technieken die je aan kunt passen aan de leeftijd van je kind.
Leeftijd: 1- 4 jaar/1-2 spelers.

Nijntje verstoppertje spelen

€14,99

Zorg dat al je muntjes blijven staan tijdens het spelen van Stef Stuntpiloot, want anders ben je af.
Vanaf 4 jaar/2-4 spelers.

Stef Stuntpiloot

€27,99

Dit briljante spel blijft leuk, hoe vaak je het ook speelt. Het hele gezin kan meedoen, maar dan wel opletten wie de scheten laat. Was het de jongste, of misschien toch stiekem papa?
Vanaf 5 jaar/3-4 spelers.

Dit is een tof spel voor de tactische, snelle spelers onder ons. Bij La Cucaracha draait het erom zo snel mogelijk alle kakkerlakken uit de keuken te verwijderen. De eerste speler die vijf fiches kan bemachtigen, wint het spel. La Cucaracha is een favoriet onder kinderen.
Vanaf 5 jaar/2-4 spelers.

Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje? Met dit spel moet je als de wiedeweerga vier verschillende snoepjes zien te verzamelen, maar pas op voor de boze heks! Zij mag namelijk niet wakker worden.
Leeftijd: 4-8 jaar/2-4 spelers.

Pas als je dit spel gaat spelen, weet je hoe vaak je op één dag ‘ja’ en ‘nee’ zegt. Maar tijdens het spelen van het spel zijn deze twee woorden streng verboden. En dat is moeilijker dan je denkt! Er zitten speciale kaartjes in deze juniorversie en dat maakt het ook leuk voor de jongere speler.
Vanaf 7 jaar/2-8 spelers.

Zeg Geen Ja, Zeg Geen Nee Junior Editie

€9,99

Dit spelletje behoeft geen uitleg, want iedereen kent het! Krijg zo snel mogelijk vier fiches naast elkaar in de standaard en je wint! Nu maar hopen dat je tegenstander die ene move niet maakt …
Vanaf 6 jaar/2 spelers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema