Game on! Ken jij deze bordspellen van 999 Games al?

De dagen worden weer steeds korter en we brengen meer tijd in huis door. De ideale tijd dus om de bordspellen er weer bij te pakken. Niets leukers dan met het gezin of je beste vrienden een spannend en gezellig bordspel te spelen.

Grote kans dat jij een bordspel van 999 Games in je kast hebt liggen. Dit spellenmerk heeft te gekke bordspellen voor jong én oud in het assortiment. Van snelle partyspellen zoals 30 seconds, tot strategische spellen als Carcassonne.

Wij zetten een aantal favorieten van 999 Games op een rij!

Kolonisten van Catan

Geschikt voor spelers vanaf 10 jaar
Ruil grondstoffen met elkaar en de bank om straten, dorpen en steden te kunnen bouwen. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar ook punten. Pas op voor de struikrover die sommige landschappen leegrooft!

Voor wie?
Dit bekroonde handelsspel is voor iedereen met een handelsgeest. Uitdagend vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden.
Aantal spelers
3 t/m 4
Duur
+- 75 minuten
Speltip: Geen liefhebber van onderhandelen? Probeer dan zo snel mogelijk dorpen bij havens te bouwen, zodat je goedkoper met de bank kunt ruilen.

Kolonisten van Catan Junior

Geschikt voor spelers vanaf 6 jaar
Je bent een piraat die het eiland probeert te veroveren door daar forten en schepen te bouwen. Grondstoffen krijg je bij elkaar door te ruilen met anderen, havens en de bank. De spookpiraat kan roet in het eten gooien, maar Coco de papegaai komt je te hulp!

Voor wie?
Familiespel dat ook heel leuk is voor kinderen die het Catan basisspel nog iets te moeilijk vinden.
Aantal spelers
2 t/m 4
Duur
+- 30 minuten
Speltip: Ook als het niet jouw beurt is mag je grondstoffen ruilen met de speler die wel aan de beurt is. Dat levert onverwacht vaak een leuk handeltje op.

Camel Up

Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar
Vijf kamelen rennen over een zandparcours en proberen etappes of de hele race te winnen. Je kunt gokken op de winnaar van een etappe, en op de winnaar en verliezer van de totale race. Met behulp van een woestijntegel kun je de race naar je hand zetten.

Voor wie?
Origineel race- en gokspel voor wie zin heeft in een grappige gameavond.
Aantal spelers
2 t/m 8
Duur
+- 30 minuten

Camel Up spel

€34,99

Speltip: Wed niet te snel op de winnaar of verliezer, er kan nog veel gebeuren en verkeerd gokken kost geld!

Qwirkle

Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar
Leg tegels met verschillende symbolen of kleuren aan elkaar en scoor zo punten. Maak je een serie af of beëindig je het spel, dan krijg je bonuspunten. Degene met de meeste punten is de winnaar.

Voor wie?
Strategisch denkspel voor de hele familie. Klinkt moeilijker dan het is: je leert het spel zo.
Aantal spelers
2 t/m 4
Duur
+- 45 minuten

Qwirkle - Bordspel

€26,99

Speltip: Om het uit te proberen kun je de online try out game spelen.

Carcassonne

Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar
De spelers bouwen gezamenlijk de Franse stad Carcassonne op met wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten. Elke beurt leg je één landtegel neer waar je één horige op mag opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af.

Voor wie?
Iedereen vanaf 8 jaar die houdt van puzzelen en bouwen.
Aantal spelers
2 t/m 5
Duur
+- 35 minuten
Speltip: Wees voorzichtig met het inzetten van horigen. Als ze allemaal op het veld staan, moet je namelijk wachten totdat je ze weer terugkrijgt.

Carcassonne Jr.

Geschikt voor spelers vanaf 4 jaar
Iedere speler krijgt 8 houten speelstukken oftewel ‘de kinderen van Carcassonne’. Leg de landtegels aan elkaar. Als een weg is afgebouwd, mag je een van je speelstukken op die weg zetten als jouw kleur erbij staat. Als jij als eerste al je speelstukken op het landschap hebt gezet, heb je gewonnen

Voor wie?
Familiespel voor stedenbouwers, deze versie is ook leuk om met de jongste kids te spelen.
Aantal spelers
2 t/m 4
Duur
+- 20 minuten
Speltip: Laat af en toe een andere speler op een weg toe waar jij ook staat. Misschien bouwen ze de weg voor jou af!

30 Seconds

Geschikt voor spelers vanaf 12 jaar
Je speelt met teams tegen elkaar. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Welk team bereikt als eerste de finish?

Voor wie? Hilarisch partyspel voor teams, perfect voor grote gezelschappen op feestjes en partijen.
Aantal spelers
3 t/m 24
Duur
+- 30 minuten
Speltip: Begin met de begrippen waarvan jij denkt dat ze het makkelijkst te raden zijn. Hou rekening met de interesses van je teamgenoten.

30 Seconds everyday life

Geschikt voor spelers vanaf 12 jaar
Anders dan in het basisspel van 30 Seconds vind je in Everyday Life begrippen over alledaagse zaken in en om het huis. Weet jij in 30 seconden moederskindje, gehoorapparaat of adrenalinekick aan jouw team uit te leggen zonder deze woorden te benoemen?

Voor wie?
Pijlsnel partyspel voor teams.
Aantal spelers
3 t/m 28 als je met teams speelt
Duur
+- 30 minuten
Speltip: Als je teamgenoten iets niet weten, herhaal jezelf dan niet, maar probeer een andere manier te vinden om het begrip te omschrijven.

nmbr9

Geschikt voor spelers vanaf 8 jaar
Bouw je eigen toren, elke ronde wordt een kaart getrokken en moet je het betreffende cijfer in of op je toren leggen. Hoe hoger een cijfer zich in je toren bevindt, des te meer punten het oplevert. Je krijgt namelijk zoveel punten als de waarde van het betreffende cijfer maal de verdieping waar het ligt.

Voor wie?
Eenvoudig spel voor bouwers en puzzelaars.
Aantal spelers
1 t/m 4
Duur
+- 20 minuten
Speltip: Denk goed na over het patroon dat je gaat bouwen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema