Educatief speelgoed dat vooral heel erg leuk is

Of je nu in de vakantieperiode aan de slag wil of een goede start wilt maken in het nieuwe jaar, feit is dat het heel goed is om al spelenderwijs te oefenen met de vakken die er op school gegeven worden. Met dit speelgoed speelt én leert je kind thuis gewoon door. Je geeft jullie junior een educatieve spurt met dit speelgoed.

Hoe zorg je ervoor dat je kind veel lol heeft terwijl hij de wereld om zich heen leert kennen? Je haalt leerzaam speelgoed in huis. Want daarmee wordt het nóg leuker om de wereld te ontdekken in de vakantie. Stiekem gaan je kinderen hier hartstikke veel van opsteken en dat kan natuurlijk nooit kwaad. Bovendien heb jij dan weer even een uurtje of wat voor jezelf. Tenzij je wilt meespelen natuurlijk, want zó leuk zijn de spellen die wij uitkiezen dan ook wel weer.

Met Ik Leer Vormen en Kleuren leert je peuter of kleuter alles over kleuren en vormen. Er zijn in totaal 6 verschillende spellen te spelen. Deze kunnen jullie samen doen, maar je kind kan ze ook alleen spelen.

Met dit spel zet je kleuter op speelse wijze de eerste stappen in leesland. De oefeningen kan je kind prima zelfstandig doen, want alleen de juiste letter past. Bij elke illustratie staat het woord geschreven. De kleur van het blokje helpt je kind bij het kiezen van de juiste kleur. Er zijn 90 oefenwoordjes die nooit meer dan 5 letters bevatten. Het alfabet leert je kind door middel van de alfabetkaart.

Dit educatieve spel heeft maar liefst 360 vragen en antwoorden en 12 thema’s. Erg leuk om op deze manier spelenderwijs te leren. Vind je kind het juiste antwoord op de vraag? Je kunt het spel al spelen met je kind vanaf 4 jaar.

Dit unieke bordspel is er voor alle kinderen in groep 3 t/m 8, dus vanaf ongeveer 5 jaar. Hiermee toetsen de kinderen spelenderwijs hun kennis over diverse vakken. Ze kunnen het in groepjes spelen, maar ook met het hele gezin. De vragen zijn afgestemd op het niveau van je kind (er zijn vragenkaartjes voor leerlingen uit groep 3 t/m 8). Alle belangrijke schoolvakken komen aan bod, zoals rekenen, taal, natuur, aardrijkskunde en geschiedenis. Met het strategisch inzetten van stapkaarten en het slim gebruiken van bluf en juf-fiches probeert je kind vliegensvlug zijn diploma’s te halen. Hij behaalt een diploma als hij de vragen goed beantwoordt. Heeft je kind als eerste z’n diploma’s verzameld? Dan is hij de winnaar!

Als je 8-jarige kind dol is op proefjes doen, dan gaat er met dit wetenschappelijke laboratorium een wereld voor hem open. De kit bevat meer dan 100 experimenten over de meest fascinerende wetenschappelijke theorieën. Denk aan paleontologie, botanie, biologie, geologie, chemie en astronomie. Dankzij de meegeleverde instrumenten weet je wetenschapper in de dop binnen korte tijd hoe hij moet handelen. De handleiding is gedetailleerd en goed geïllustreerd, dus daar hoeft het niet aan te liggen!

Met Wetenschap & Spel Maak Elektriciteit kan je kleine techneutje vanaf z’n 8e jaar de geheimen van elektriciteit ontdekken. Dit spel bestaat uit een groot werkoppervlak waarmee je kind een elektrisch circuit kan bouwen met modulaire elementen.

Loco, wie kent het niet? Het spel met de basisdoos met steentjes en losse opdrachtenboekjes. Leuk voor je kind om spelenderwijs te leren over rekenen, taal en lezen, maar ook over landen, verkeer en nog veel meer. Met Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi is er voor elk kind tussen de 2 en 12 jaar een passende editie. Je kind speelt het spel door met het beantwoorden van een vraag een blokje op het bijbehorende plaatje te leggen. Heeft hij de antwoorden goed? Daar komt hij achter door te controleren of het figuur op de achterkant van de blokjes klopt.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema