Dit zijn de leukste gezelschapsspellen voor oudejaarsavond (als de kinderen naar bed zijn)

Oud en Nieuw betekent bitterballen, champagne en natuurlijk een knallend uiteinde. Maar voor dat het zover is, eerst met zijn allen de leukste spelletjes doen! De volwassenen dan, want de kids liggen op bed.

Wie vindt dat spelletjes alleen voor kinderen zijn, heeft het natuurlijk helemaal mis. Oud en Nieuw is de uitgelezen avond om eens gezellig met vrienden en/of familie rond de tafel te kruipen en onder het genot van een hapje en een drankje een pot Trivial Pursuit of Monopoly te spelen. Wedden dat het er net zo fanatiek aan toe gaat, als wanneer je het spel met je kinderen speelt? Dit zijn de leukste spellen om lachend het nieuwe jaar in te gaan. Geen kinderen toegestaan (voor even, dan)!

‘Klinkt als…’ Voor op een avond als 31 december is 30 Seconds het perfecte spel. Raad zo snel mogelijk wat de ander omschrijft, en verzamel punten! Een hilarisch spel, dat met de nodige glazen wijn alleen maar nog veel leuker wordt. Met veel mensen? Maak dan teams, zodat iedereen mee kan doen.

Geen feestje is compleet met Party & Co. Nu de kids slapen, kunnen jullie eindelijk op je eigen niveau spelen met de original editie. Het gaat er steeds om een van de vijf soorten opdrachten in het spel binnen 30 seconden te doen. Wedden dat je niet kunt stoppen met spelen… en lachen?

Jumbo Party & Co. Original

€27,99

Wie is de slimste van het stel? Met Trivial Pursuit kom je er in een mum van tijd achter. Verzamel als eerste je hele taart vol met gekleurde partjes, en je wint. Zorg dat je algemene kennis up to date is!

Als je dacht dat alleen tandartsen ‘zo’n raar ding’ voor in je mond hadden, heb je het mis! Dit spel is tegenwoordig een ware hit. Niet alleen onder kinderen, maar volwassenen raken er ook niet op uitgekeken. Eigenlijk kun je niet praten, maar dat is wel wat je tijdens het spel moet doen. Wie de zin op het kaartje het beste uitspreekt met ‘volle mond’ verdient een punt! Succes!

Aapjes, lachende gezichtjes, drollen, emoticons zijn de taal van de toekomst! Daarom is er nu een spel met emoticons! Er zijn zes categorieën: vrije tijd, personen, plaatsen, acties, merken en vrienden. Welke beheers jij het beste? Raad de taal van de emoticons en win!

iKnow is een spel waarin alles draait om techniek. Scherp blijven (en niet teveel wijn drinken) is een vereiste! Kun jij de vragen beantwoorden zonder de hulp van je medespelers te vragen?

Het spel van televisie kunnen jullie nu zelf aan de keukentafel spelen. Een spelletje als je houdt van gezelligheid, lachen en snelheid. Pas wel op, want als je de vraag niet juist beantwoord, is de kans groot dat de ‘bom’ in jouw handen ontploft. Stalen zenuwen vereist!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema