Dit zijn de allernieuwste knutseltrends voor kinderen

Eens in de zoveel tijd is er wel weer een nieuwe rage op knutselgebied. En dan heb je natuurlijk klassiekers, technieken die op de een of andere manier telkens weer terugkomen. Weet jij nog hoe je moet haken? Grote kans dat je binnenkort aan de bak mag om je kind te helpen, want het gefrunnik is weer helemaal hip. Dit en nog vier andere trends.

Welke trend gaat jouw kind te gek vinden?

1. Weven en haken

Ja écht! Dat klinkt misschien hopeloos oubollig, maar dat is het dus niet. Want tegenwoordig weef je de mooiste kunstwerkjes voor aan de muur en haak je een leuk kleedje in elkaar. Voor de kinderen die hun eerste stappen hier zetten zijn al talloze starterskits om bijvoorbeeld je eigen haarband of slipperbandjes te maken. Het altijd populaire Loom past natuurlijk perfect bij deze trend.

2. Mandala’s

Je kent ze misschien wel als je geïnteresseerd bent in het Hindoeïsme of spiritueel bent. Los van dat alles zijn mandala’s visueel erg aantrekkelijk voor kinderen. Zoveel detail! Er zijn talloze producten op de markt om zelf mandala’s in te kleuren, te ontwerpen of zelfs te stoepkrijten. Voorzien van Hello Kitty of Frozen: keus genoeg!

Ravensburger Mini Mandala-Designer Disney Frozen

€8,99


3. Zintuiglijke spelletjes

In de Verenigde Staten zijn ze er helemaal fan van en ook in Nederland zien we het steeds meer: zintuiglijke spelletjes. Spellen waar je kind al zijn zintuigen bij kan gebruiken: voelen, ruiken, zien, horen en misschien zelfs proeven. Het helpt bij de ontwikkeling van de motoriek van je kind. Denk bijvoorbeeld aan spelen met regenboogkleurig zeepsop (gekleurd met voedingskleurstof). Maar ook zoiets simpels als Play-Doh draagt bij aan de ontwikkeling, lekker met je handen spelen en de verschillende structuren voelen.

4. Nexo Knights

Of het écht knutselen is, daar valt over te discussiëren. Feit is wel dat Lego Nexo Knights mateloos populair is en kinderen er wel degelijk hun creativiteit bij moeten gebruiken. Het draait hierbij allemaal om de vijf jonge ridders Clay Aaron, Lance, Macy en Axl die Knighton beschermen tegen Jestro (de slechterik). Wil je echt creatief aan de slag? Geef dan je kind Lego of Duplo classic. Dit zijn allemaal basisstenen waarbij je je fantasie wel moet gebruiken.

5. 3-D

De trend om dingen in 3-D te maken is ook in speelgoedland aangekomen. Het oude vertrouwde Play-Doh bestaat dit jaar zestig jaar en springt in op deze trend met DohVinci. Een lijn die zich richt op spelen met 3-D. Met de tubes speciale klei teken je figuren, eenmaal uitgehard heeft je kind zijn eigen 3-D-tekening gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema