Dit is waarom je al zo vroeg met je baby gaat lezen (en voelen en knisperen en ontdekken)

Wist je dat voorlezen een van de makkelijkste en fijnste manieren is om verbinding en contact met je baby te hebben? De babyboekjes van nu spelen daarnaast ook nog eens in op de ontwikkeling van de motoriek en het wennen aan kleur, geluid, vormen en structuren. Onderstaande boeken zijn voor jullie twee helemaal het einde.

Je baby kent jouw stem als geen ander en het horen van die stem heeft een rustgevende werking. Maar naast het feit dat het heerlijk is om lekker dicht bij elkaar te zitten lezen is het ook nog eens heel erg goed voor de ontwikkeling van je baby. Voorgelezen worden stimuleert namelijk de spraak- en taalontwikkeling van de kindje. Bovendien verhoogt het de concentratie en leert het je baby op speelse wijze over de wereld om hem heen.

Gek geknisper

Kijk-, voel- en knisperboekjes zijn weer speciaal ontwikkeld om je kindje al spelenderwijs te laten kennismaken maken met texturen, vormen, kleur en geluid. De verrassing van een knisperboekje dat een gek geluid maakt zodra je er in je handjes mee speelt, maakt het voor baby’s een grote ontdekkingstocht.

Zachte eendenbuikjes tot wollige poezensnoetjes, met dit voelboekje ontdekken jullie samen de wereld van lieve troeteldieren. Het boekje is stevig genoeg voor enthousiaste babyhandjes en staat vol prachtige plaatjes van de liefste dieren.

Dit vrolijke voelboekje laat jouw baby kennis maken met verschillende texturen en vormen. Bovendien kan een wat oudere baby hiermee zijn eerste woordjes samen met jou op vrolijke wijze leren.

Baby's voelboekje eerste woordjes

€5,99

Dit superzoete stoffen boekje is een echt activiteitenboekje. Samen met je baby ontdek je op elke ‘bladzijde’ nieuwe vormpjes, structuren en activiteiten. Laat je kindje met zichzelf kennis maken in het spiegeltje, of volg samen de vormen van een prachtige bloem. De handige plastic ring zorgt ervoor dat je dit boekje makkelijk aan de buggy of de Maxi-Cosi vast maakt. Dan heeft jouw baby haar lievelingsboekje altijd bij zich.

Als jouw baby op het zonnetje in dit vrolijke boekje drukt leert hij alle bijzondere vriendjes van de beroemde hondjes Woezel en Pip kennen. Vrolijke muziekjes begeleiden jouw kindje met de eerste stapjes in de heerlijke wereld van het lezen.

Het ultieme voorleesboek. Boordevol herkenbare verhaaltjes over de alom bekende Jip en zijn buurmeisje Janneke. Annie M.G. Schmidt blies deze beste vriendjes al ruim vijftig jaar geleden leven in maar de korte, grappige verhaaltjes zijn nog altijd actueel. Dit boek bevat alle avonturen die Jip en Janneke mee maakten en is het perfecte voorleesboek voor elke leeftijd en dus ook voor je baby.

Nog zo’n klassieker. Al bijna veertig jaar wandelt deze vrolijke oranje kater door de levens van vele kinderen. Sesamstraat maakte van hem een ‘wereldberoemde’ vierpoter die elke dag nieuwe ultra korte avonturen beleeft. Dit lekkere voorleesboek neemt je mee in 30 van deze avonturen. De dvd laat je er ook nog eens 24 zien. Een heerlijk dik boek met grote plaatjes om samen met je kindje lekker in te neuzen.

Lieve, vriendelijke Nijntje neemt je mee in haar vrolijke leventje. Elk boekje vertelt je een ander verhaal van dit inmiddels wereldberoemde Hollandse konijntje. De duidelijke tekeningetjes zijn supervrolijk om naar te kijken en de gezellige verhaaltjes in dichtvorm vertellen je al haar avonturen. Nijn is niet voor niets de beste vriendin van zo veel kleine kindjes.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema