Dit is het Speelgoed van het Jaar 2017!

Iedereen die op zoek is naar een leuk (verjaardags)cadeautje weet het: het aanbod speelgoed is ontzettend groot! Er bestaat speelgoed voor verschillende leeftijden, maar ook voor verschillende interesses. Het ene kind wil lekker bouwen, terwijl het andere kind liever buiten door de modder wil crossen.

Om het speelgoedkopers makkelijker te maken om een keuze te maken binnen dit aanbod, is de verkiezing Speelgoed van het Jaar in het leven geroepen. Hierin kiezen een vakjury en het publiek per leeftijdscategorie hun favoriete product!

Deze producten hebben de titel Speelgoed van het Jaar 2017 gewonnen!

Winnaar categorie 0 t/m 3 jaar: Play-Doh Kleuren en Vormen
Wees eerlijk… Vond jij het vroeger ook niet te gek om met klei te spelen? Slangen draaien tussen je handen, of gewoon lekker boetseren. Ongemerkt ontwikkelde je jouw fijne motoriek, zintuigen én de creativiteit. Deze leuke set van Play-Doh combineert het plezier van het spelen met klei met het leren over kleuren en vormen. Omdat de vormen groot zijn, is de set uitermate geschikt voor jongere kinderen!

Winnaar categorie 4 en 5 jaar: Soggy Doggy van Spin Master
Soggy Doggy is een eenvoudig bordspel, waarbij kinderen aan de hand van kleuren over het bord mogen bewegen. In het midden van het bord staat een schattig hondje onder de douche. Voor iedere stap die je op het bord zet, mogen spelers op de doucheknop drukken. Hierdoor wordt Soggy Doggy kletsnat. En iedereen weet wat natte honden doen… Die schudden zich helemaal droog!

Winnaar categorie 6 en 7 jaar: VTech Kidizoom Flix
Het nieuwste lid van de VTech Kidi collectie is de Kidizoom Flix. Deze kindercamera heeft drie flexibele poten die je kunt gebruiken als statief, of ergens omheen kunt buigen. In de bewakingsmodus kunnen kinderen hem zelfs gebruiken om hun slaapkamer te beveiligen! Net als de andere Kidizoom producten kan je met de Flix meer dan alleen foto’s en video’s maken: Je kunt ze ook bewerken én spelletjes spelen.

Winnaar categorie 8 en 9 jaar: De Macrobot van Silverlit
De Macrobot is een robot die perfect aansluit binnen de STEM trend in speelgoed. Hij is met de controller of app te programmeren om bewegingen uit te voeren. Zo kan hij dansen, routes onthouden en kleine voorwerpen op een plateau vervoeren. Zo kun je op een leuke en speelse manier kennis maken met de mogelijkheden van robots.

Winnaar categorie 10 en 11 jaar: De Agricola Familie-editie van 999Games
Agricola familie editie is de iets versimpelde variant van het originele spel. Dit strategische bordspel kent veel speelmogelijkheden en is met verschillende tactieken te winnen. Maar om te winnen moeten spelers wel prioriteiten stellen… Een wijze les om mee te nemen in het dagelijks leven!

Winnaar categorie 12 t/m 17 jaar: 30 Seconds Everyday Life van 999Games
30 Seconds Everyday life is een leuke variant op het originele spel. Dit partyspel wordt gespeeld met twee teams die om de beurt 30 seconden de tijd hebben om de 5 begrippen te raden die op het kaartje te staan. Het verschil met het basisspel is dat alle begrippen in het spel betrekking hebben op het dagelijks leven.

Wil je dit spel liever spelen met het hele gezin? Er bestaat ook een speciale junior variant op 30 Seconds.

Winnaar categorie 18 plus: Escape Room the Games Virtual reality van Identity Games
Was jij al fan van Escape Room the Game? Deze Virtual reality variant laat je nóg meer het gevoel van een echte Escape Room ervaren! Het spel is erg realistisch en ontzettend spannend. Blijf helder nadenken, anders zal het je niet lukken om binnen het uur de ruimte te ontsnappen.

Over de verkiezing Speelgoed van het jaar

De verkiezing Speelgoed van het Jaar helpt speelgoedkopers om een keuze te maken uit het nieuwste speelgoed. Genomineerden worden gekozen door een vakjury, met daarin vertegenwoordigers uit verschillende disciplines: journalisten, inkopers en speelgoeddeskundigen. Zij beoordelen voor welke leeftijd een product geschikt is, of het niet gauw stuk gaat, of het de interesse vasthoudt en of het aansluit bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht. Nadat de genomineerden bekendgemaakt zijn, mag het publiek stemmen op de favorieten in de categorie.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema