Dit is de reden waarom je kind zo extreem gehecht is aan zijn knuffel

Kijkt jouw kleine ook eerder verliefd naar het stoffen knuffeldier in de hoek van zijn bedje dan naar jou? Geen nood, je kind houdt écht wel van je.

Je kind is een paar maanden oud. Op dit moment is hij de meest simpele dingen aan het ontdekken. Dingen waar jij nooit aan gedacht had. Namelijk of dat jij een onderdeel bent van zijn lichaam of niet. Beetje bij beetje ontdekken ze dat ze een eigen identiteit hebben.

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom hij nou precies die teddybeer of Nijntje zo leuk vindt. Die grappige kruisoogjes, zijn zachtje huidje of het feit dat hij bijna net zo groot is als de knuffel. Baby’s zijn maar wat geïnteresseerd in andere kleine wezens. Vandaar ook dat dieren vaak de volle aandacht krijgen.

Je kind heeft dus een extreem interessant wezentje ontdekt. Na een paar weken/maanden geeft je kind je als vanzelf meer lachjes en geluiden. En voor je het weet zet-ie het op een huilen wanneer jij er eventjes niet bent. Op dat moment kan het fijn zijn om die favoriete knuffel tevoorschijn te toveren.

Baby/peuter en knuffels

Is je kind eenmaal wat ouder, dan dient zo’n knuffel als een soort van vervangpapa en -mama. Het pluche beest geeft een veilig gevoel en biedt troost. Helaas voor jou kun je niet echt sturen welke knuffel favoriet wordt. Da’s dus zorgen voor genoeg keus en een reserve-exemplaar. Feit is wel dat er meestal wordt gekozen voor een lekker zachte knuffel. Dat het ding er na een paar jaar smoezelig uitziet, maakt voor je kind niet uit. Vooral voor kleinere kinderen is het de geur die het ‘m doet.

Kleuters krijgen meestal vanzelf minder interesse in de knuffel. Gaat je kind naar groep 1? Dan is dat een mooi moment om te leren dat Konijn thuis op je kind wacht.

Producten in dit artikel

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema