Deze knutselklassiekers brengen jeugdsentiment

Speelgoed waar je vroeger al je ijver en vlijt in stopte… Het is er nog steeds. Hoe leuk is het om dat gevoel samen met je kinderen te herbeleven? Eens kijken wie de grootste lol heeft, jij of zij!

Nostalgie is vaak verbonden met de kindertijd en daardoor gelinkt aan spelen. Negatieve herinneringen vervagen en de positieve blijven over. Met dit speelgoed kun je je eigen jeugd herbeleven en tegelijkertijd nieuwe herinneringen maken voor je kind. Nodig ook zeker wat ooms en tantes uit, want als het goed is delen zij dit sentiment.

Gips figuren

Hoe lekker was het om te kliederen met gips en water? En hoe verbazingwekkend hoe dat papje transformeerde tot een figuur? Ongeduldig de tijd overbruggend met thee en koekjes tot het hard was, en stevig genoeg om te verven. Al die emoties ga je gegarandeerd terugzien bij je eigen kinderen.

Spirograaf

Sinds je in de brugklas een geodriehoek moest aanschaffen was je vast alweer vergeten hoe je ooit met deze leuke vormen de prachtigste ontwerpen maakte? En hoe je baalde als er een op het laatste moment verschoof? Dit is het moment voor een herkansing!

Noppencreaties

Een soort niet-gevaarlijke punaises waren het. Met ronde dopjes, en felle kleurtjes. Zonder voorbeeld kon je de pinnetjes in de vakjes in het bord prikken zoals je zelf wilde. En dit was ook nog eens makkelijk opgeborgen, want de pinnetjes zaten al in het doosje en het bord was de deksel. Ideaal voor als je kind net zo’n hekel heeft aan opruimen als jij vroeger.

Willen ze hun creatie juist bewaren, gebruik dan strijkkralen. Tover enthousiast die strijkbout tevoorschijn, want je weet vast nog hoe het voelde als je moeder dat niet wilde…

Hama strijkkralen in pot - 13000-delig

€12,99

Ministeck

Wie is er niet groot mee geworden? Die heerlijke rubberstukjes, die je zo lekker handzaam in het matje kon drukken, ook al waren ze zo ieniemienie. Met een perfect voorbeeld op de doos. Puzzelen, maar dan anders. Voor kinderen die het heerlijk vinden om te priegelen.

Stempelset

Met stempelen kon je de mooiste kunstwerken maken, zonder dat je zelf hoefde te tekenen.
Alles wat je nodig had waren de vierkante houten stempels en een grote stempeldoos met blauwe inkt. Tegenwoordig heb je stempels in alle soorten en maten. Het leukste zijn de exemplaren met fijne lijntjes die je daarna zelf nog mag inkleuren.

My studio girl

Waar handwerken vroeger nog een vak op school was, wordt er tegenwoordig vooral geswipet in klaslokalen. En dingen die vergeten raken, worden vanzelf weer hip. Handwerken dus met je kinderen! En dat betekent eerst naar de basis, met naald en draad. Als ze een leuk voorwerp kunnen maken, werkt dat zeker aanstekelijk.


Eigen creaties maken op de naaimachine

De smaak te pakken? Dan is een echte naaimachine de volgende stap. Heb je zelf de naailes overgeslagen? Laat je kinderen deze dan meenemen naar oma, die weet daar wel raad mee!


Sew cool naaimachine

€29,99

Borduren met veters

Mag het toch iets makkelijker? Dan is borduren ook weer zo’n leuke techniek die je vast al heel lang niet meer hebt toegepast!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema