Deze 8 kinderfilms wil je dit najaar niet missen!

De rode vloerbedekking, de geur van popcorn, die immense stoelen… naar de bioscoop gaan blijft iets magisch! Waarom ga jij deze herfstvakantie dan ook niet naar de film met de kinderen?

In oktober, november en december verschijnen er echt geweldig leuke animatie- en familiefilms in de bioscoop. Deze 8 nieuwe kinderfilms wil je dus zeker niet missen!

De LEGO Ninjago Film

Releasedatum: 27 september
Leeftijd: 6 jaar

Oei! Duisternis dreigt voor Ninjago! Zes ninja’s (legopoppetjes inderdaad) krijgen de taak om hun eiland – Ninjago – te beschermen. ’s Nachts bestrijden zij het kwaad, maar overdag zijn het gewone tieners met een andere vijand: school! Handig om te weten: hoofdpersoon Lloyd strijdt tegen een kwaadaardige krijgsheer die ook nog eens zijn vader is… Van je familie moet je het hebben. Aan de andere kant, bij iedereen zit wel een blokje los, toch? LEGO Ninjago de film is een must-see voor échte LEGOfans

Dikkertje Dap

Releasedatum: 4 oktober
Leeftijd: AL

Het o zo bekende versje van Annie M.G. Schmidt – Dikkertje Dap – heeft een eigen film gekregen. Hoe leuk is dat! Kun je eindelijk zien hoe het is om van de nek van een giraf te glijden. In deze familiefilm zijn Dikkertje Dap en zijn vriend Raf de giraf onafscheidelijk. Tot Dikkertje voor het eerst naar school moet en erachter komt dat giraffen niet naar school gaan. Hoewel Dikkertje spannende nieuwe dingen meemaakt, mist hij Raf. Hij bedenkt een plan om Raf mee naar school te nemen…

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

Releasedatum: 4 oktober
Leeftijd: AL

Je zou het misschien niet verwachten, maar deze film over een mummie is geschikt voor het hele gezin! In dit nieuwe deel gaan Dummie en zijn beste vriend Goos op zoek naar de graftombe van Dummie’s vader. In Egypte. Is dat nou wel zo’n goed idee? Jazeker, volgens Dummie geen probleem. Klaas, Goos, Dummy en juffrouw Friek besluiten het erop te wagen. Maar is dat graf na vierduizend jaar nog wel te vinden?

My Little Pony: De Film

Releasedatum: 11 oktober
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Schud je manen los en geniet van de magie van My Little Pony! In Equestria, het rijk waar de pony’s leven, is alles perfect. Totdat Storm King het kasteel binnenvalt en de magie van de pony’s wil stelen. De pony’s beleven een onvergetelijk avontuur: magische bergen, onderzeese werelden en zelfs een vliegend piratenschip. Met nieuwe vrienden beginnen ze aan een spannende reis, waar vriendschap de échte magie is.

Coco

Releasedatum: 29 november
Leeftijd: vanaf 6 jaar

Houden jouw kinderen ook zo van de films van Disney Pixar? Coco is hun nieuwste animatie: het twaalfjarige jongetje Miguel belandt per toeval op de Dag van de Doden (Mexicaanse feestdag) in het hiernamaals. Hier ontmoet hij allerlei interessante – dode – personages die hem helpen om zijn familiemysterie te ontrafelen en hem op tijd terug te brengen naar onze wereld. Prachtige animaties, maar… je moet wel een beetje van skeletten houden: levendig en geestig tegelijk, zullen we maar zeggen.

Paddington 2

Releasedatum: 6 december
Leeftijd: kijkwijzer nog onbekend

Ja, hij is weer terug, het pluizige beertje Paddington! In deel 2 gaat hij op zoek naar het perfecte cadeau voor zijn tante. Hij ziet een prachtig boek en neemt allerlei maffe baantjes aan om het te kunnen kopen. Maar dan wordt het boek gestolen en komt Paddington – onterecht uiteraard – in de gevangenis. Paddington is een zogenaamde ‘hybridefilm’: geanimeerde beren in een wereld vol mensen. Met o.a. de Nederlandse stemmen van Beau van Erven-Dorens en Daan Schuurmans.

K3 Love Cruise

Releasedatum: 13 december
Leeftijd: AL

Een muzikaal avontuur aan boord van de SS Rotterdam. Hanne, Marthe en Klaasje mogen mee als special guests op een cruise om een spetterend K3 optreden te geven. Maar er loopt heel wat mis! Bovendien blijkt de parel die Klaasje van haar overgrootmoeder heeft gekregen, magisch te zijn: de parel verandert plotseling in een parel-elf, een lastig portret die voor heel wat lastige (lees: hilarische) situaties zorgt. Met gastrollen van Nicolette van Dam en Winston Post én boordevol nieuwe K3-hits!

Ferdinand

Releasedatum: 20 december
Leeftijd: kijkwijzer nog onbekend

Ferdinand is een kleine stier, maar in plaats van rond te denderen, zit hij liever onder een boom om aan de bloemetjes te ruiken. Door een misverstand – Ferdinand wordt gestoken door een bij en rent als een dolle stier door de wei – wordt hij aangezien voor een woeste vechter: hij moet naar Madrid voor de stierengevechten. Een verhaal over een stiertje dat z’n hart volgt. Gebaseerd op de Amerikaanse klassieker The Story of Ferdinand, waar Disney in 1938 al een animatie van maakte.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema