De wereld ligt aan je voeten met dit speelgoed

Met het nieuwe jaar zijn er ook weer veel goede voornemens. De standaard ‘afvallen’ en ‘stoppen met roken’ kennen we, maar heb je er ook al eens over nagedacht om een goed voornemen voor je kind te verzinnen? Wij trappen alvast af: breng je kind spelenderwijs een beetje geschiedenis, natuur en cultuur bij in het nieuwe jaar.

Nee, je hoeft er echt geen encyclopedie bij te pakken en ook de Grote Atlas kun je in de kast laten liggen. Je kunt kinderen heel gemakkelijk iets bijleren over de wereld, geschiedenis, natuur en cultuur door leuke spellen te kopen. Op die manier maken kinderen op een speelse wijze kennis met cultuurverschillen, met belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis en met bijzondere natuurverschijnselen.

Hoe je leren écht leuk maakt? Met het interactieve leersysteem Tiptoi van Ravensburger kom je echt al een heel eind. Met de Turbulente Tijdreis reis je terug in de tijd. Wat gebeurde er in de middeleeuwen en hoe is Rome ontstaan? Dokter Tempora geeft je antwoord op deze en nog veel meer vragen.
Om deze spellen te kunnen spelen, heb je de interactieve Tiptoi stift nodig. Deze stift kun je ook gebruiken bij de andere spellen van Tiptoi.

Reis je liever naar Egypte? Hier leert je kind van alles over de geschiedenis van één van de meest bijzondere landen ter wereld.

Ravensburger Tiptoi Expeditie Weten: Egypte

€21,99


Heeft je kind een grote fantasie? Dan zijn de verschillende artikelen van PLAYMOBIL History erg leuk om in huis te hebben. Al deze sets vertellen een eigen geschiedenis verhaal. Combineer het Romeinse galeischip met een Romeins legioen, de Soldaten van de Farao met de piramide van de Farao en speel met Caesar en Cleopatra wanneer je wilt.

Producten in dit artikel

Als er iets is wat bijna alle kinderen wel interessant vinden, dan zijn het dinosaurussen. Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar dino’s zijn een perfecte manier om iets over de wereldgeschiedenis en het uitsterven van dieren te vertellen. Je kinderen zullen aan je lippen hangen als je het hebt over het dino-tijdperk.

Ook qua (leerzaam) speelgoed is er een ruime keus aan producten en methodes om iets te leren. Wij tippen het Dinosaurs Mysterieuze Eilanden spel. Bij dit spel moet je 80 opdrachten overleven en ervoor zorgen dat de groene planteneters niet in handen komen van de rode vleeseters. Slaagt jouw kind er in om de groene dino’s te redden van de angstaanjagende T-Rex? Je waant je helemaal terug in het dino-tijdperk met dit spannende spel.

Voor wie écht uren zoet wil zijn, is deze puzzel van Jan van Haasteren perfect. Jan van Haasteren staan bekend om zijn extreem gedetailleerde tekeningen. Met deze puzzel met 5000 (!) stukjes kunnen we garanderen dat je kinderen hier wel even mee bezig zijn. De combinatie van puzzelen en leren zorgt ervoor dat je kind in alle rust kan opnemen wat er allemaal op de puzzel gebeurd.

Een goede manier om kennis van de geschiedenis te vergaren, is het spelen van een spannend bordspel. De spellen Alexander de Grote, Rozenoorlog en De Eerste Wereldoorlog zijn een toegankelijke manier om al spelenderwijs veel over de geschiedenis van deze drie belangrijke gebeurtenissen te weten te komen. De spellen kunnen vanaf 10 jaar gespeeld worden.

De Eerste Wereldoorlog bordspel

€38,99Alexander de Grote bordspel

€32,99

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema