De 10 leukste dagjes weg in Nederland met de kinderenDagje weg met de kinderen? We zetten de leukste uitjes op een rijtje, omdat ze leerzaam of gewoon ontzettend leuk zijn! Waar gaan jullie heen?

Onderstaande parken zijn perfect voor alle leeftijd, tenzij anders aangegeven.


Plopsa Indoor Coevorden


De magische wereld van Studio 100 in real life! Met alle helden van je kleine. Wat dacht je van de K3-disco, Plops speelboom of Bumba aanschouwen in het amfitheater. Meer dan 25 supercoole attracties voor de jonge avonturier.
Het leukste voor de leeftijd: 2 tot 10 jaarMadurodam


Ontdek de grote verhalen van ons eigen kikkerlandje. In Madurodam beleef je spelenderwijs waar een klein land groot in is.
Het leukste voor de leeftijd: 5 tot 15 jaarAmsterdam Dungeon


Ga griezelend door de Nederlandse geschiedenis heen in The Amsterdam Dungeon. Professionele acteurs vertellen over de geschiedenis en spelen de gruwelijkste rollen om je te laten schrikken. Durf jij nog?
Het leukste voor de leeftijd: 10 jaar en ouderSEA LIFE Scheveningen


Leer welke dieren er in de zee zwemmen en maak kennis met otters Max en Skittle. Houd de tijd in de gaten, want elk uur zijn er voerpresentaties en speurtochten voor de kinderen.
Het leukste voor de leeftijd: 4 jaar en ouder


Toverland

Dit magische pretpark telt 30 attracties en shows! Er is zelfs een achtbaan binnen. Hier hebben je kinderen de dag van hun leven.
Het leukste voor de leeftijd: 4 jaar en ouder
Diergaarde Blijdorp


Hoera, Bokito is 20 jaar! Alleen dat is al een reden om een bezoek te brengen aan Blijdorp. Net als de twee andere redenen: ijsbeertweeling Sizzel en Todz.
Het leukste voor de leeftijd: alle leeftijden Archeon


Zijn je kinderen geschiedenisfanaten? Dan kunnen ze hun hart ophalen in het Archeon. Maak een reis door de tijd: van de prehistorie en de middeleeuwen tot aan de Romeinse tijd. 


Het leukste voor de leeftijd: 10 jaar en ouderSlagharen


Dit wilde westen-attractiepark heeft het allemaal. Attracties voor de echte adrenaline-junkies, spectaculaire circusshows en waterpret.
Het leukste voor de leeftijd: kinderen in bezit van zwemdiploma

Vogelpark Avifauna

In vogelpark Avifauna zie je ze letterlijk vliegen, eten en jagen zoals vogels dat ook in de natuur doen. 
Aanrader: de roofvogeldemonstratie.
Het leukste voor de leeftijd: 5 tot 10 jaar
Walibi Holland

Voor de echte thrill seekers en dare devils. De hoogste, grootste en tofste achtbanen en attracties. Wil je hard gaan? Dan moet je zeker naar Walibi Holland. 

Het leukste voor de leeftijd: 7 jaar en ouderEen overzicht van alle uitjes vind je op Intertoys.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema