Coole en leerzame gadgets voor slimme kids

Er is speelgoed dat leuk is én er is speelgoed dat leuk is en stiekem nog leerzaam ook. Deze coole gadgets zijn daar het perfecte voorbeeld van. Klokkijken, fotograferen, filmen en chatten; door met deze gave hoogstandjes bezig te zijn, wordt je kind stap voor stap zelfstandiger.

Vind je je zoon of dochter te jong voor een smartphone of tablet, maar snap je dat gamen, sms’en en selfies maken hartstikke leuk is? Met deze gadgets kan je kind toch veilig aan de slag. En het leert er nog van alles van ook. Wat dacht je van een cool horloge waarmee je kind niet alleen kan leren klokkijken, maar ook kan gamen en filmpjes maken? En dan die virtualrealitybril. Met deze gadgets gaat er – soms letterlijk – een nieuwe wereld voor je kind open!

De leukste gadgets voor kinderen

Je weet dat het er snel genoeg aankomt. Een smartphone voor je opgroeiende tween. Het is dus helemaal geen slecht idee om je kleine al kennis te laten maken met touchscreen technologie en leuke spelletjes geschikt voor de jongste gadgetlover. Mijn eerste Smart Phone van Tech Too heeft 21 iconen die je kunt aanraken, met elk een eigen activiteit. Leer over kleuren, cijfers, dieren of muziek. Nu nog leren dat je er niet mee kunt bellen zoals met de telefoon van papa en mama. ‘Hallo, oma?’
Vanaf 1 jaar.

Is jouw kind een fotograaf in de dop en toe aan de volgende stap in fotograferen? Met deze praktische 8-in-1-camera kan je kind niet alleen de mooiste foto’s maken, maar ook selfies, foto’s bewerken en gekke plaatjes toevoegen. Deze camera verveelt dus niet snel en kan lang mee. Oh, hadden we al verteld dat je er ook leuke games op kunt doen? Het fototoestel is er in het blauw en knalroze.
Vanaf 3 jaar en ouder.

Weer een stapje verder is deze compacte en lichtgewicht camera van VTech. Je zoon of dochter maakt niet alleen de mooiste foto’s en video’s, maar kan de beelden ook nog eens bewerken. Wie weet ontwikkelt hij of zij wel zijn design- of ontwerperskills. Gekke kapsels, grappige make-upeffecten: het kan echt allemaal. Samen met vriendjes en vriendinnetjes selfies maken is extra leuk met de handige selfiestick die erbij zit. 1-2-3 … selfie!
Vanaf 6 jaar.

Is het een stopwatch? Is het een camera? Is het een gameconsole? Het is het allemaal; en nog veel meer! Dit slimme 8-in-1-horloge is de droom van ieder kind en iedere ouder. Je leert met een enkel horloge diverse skills. Klokkijken (analoog en digitaal) natuurlijk, maar ook foto’s en filmpjes maken, je stem opnemen en vervormen, grappige spelletjes spelen en hij is te gebruiken als stopwatch.
Vanaf 6 jaar.

Wil je kind dolgraag een smartphone maar vind je dit (nog) niet nodig, dan is dit een perfect alternatief. De Kid Com is een multifunctionele, veilige wifigadget voor kinderen. Je kunt er spelletjes op spelen, video’s bekijken en tekst- en spraakberichten mee delen via de veilige Kid Connect-app. Kortom, een echte smartphone maar dan kidsproof.
Vanaf 6 jaar.

Vanaf de bank op avontuur; het kan met deze te gekke virtualrealitybril. Schuif een smartphone in de bril, download gratis content op YouTube of een game in een app store en je kind is klaar om op ontdekkingstocht te gaan. Zo leert het al snel meer over diepte, 3D en de mogelijkheden van virtuele werelden. Iets dat onherroepelijk groter en groter gaat worden in de nabije toekomst. Dus je kind kan er maar beter vroeg bij zijn. De bril is te gebruiken met alle smartphones (tot 5,5 inch displays) en door de verstelbare hoofdband geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Misschien mag je hem een keer lenen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema