Bouwen en onderzoeken kan naar hartelust met deze gave projecten

Heb je thuis een bouwer rondlopen die o-ver-al torens van maakt? Of is het meer een onderzoeker? LEGO-koning of scheikundig genie, het maakt niet uit, want hier vind je de gaafste bouw- en onderzoeksprojecten voor elke leeftijd.

Doorzettingsvermogen

Oefenen met blokken bouwen of met het in elkaar zetten van projecten: je kinds doorzettingsvermogen wordt ermee op de proef gesteld. Met als beloning een boost van zelfvertrouwen als het dan uiteindelijk lukt. Mooi meegenomen! Tip: koop een speelkleed of grote LEGO bouwplaat waar alle bouwsels op mogen rondslingeren, om te voorkomen dat je ’s ochtends met je blote voet op een venijnig LEGO-steentje staat.

Is jouw jonge ingenieur fan van LEGO? Dan is het absoluut een tijdje zoet met Clay’s gevechtszwaard van LEGO Nexo Knights. Het veelzijdige voertuig moet je helemaal zelf in elkaar zetten, en geloof ons, dat kost een hoop doorzettingsvermogen.

Heb jij een ware CSI onderzoeker in huis? Tijd om aan de slag te gaan met Science X Sporenonderzoek, een geavanceerde doos vol verrassende onderzoekjes. Ontrafel het mysterie met sporenonderzoek. Identificeer de dader aan de hand van vinger- of voetafdrukken, stel het precieze tijdstip van de misdaad vast en bewaar zorgvuldig bewijsstukken. Spanning ten top, kan jij de bewijslast van de dader bij de rechter krijgen?

Ravensburger ScienceX sporenonderzoek

€14,99

Is je kind groot fan van LEGO én paarden, dan vindt het de Friends Heartlake paardrijclub helemaal het einde. Het stalgebouw heeft twee verdiepingen die je zelf kunt indelen en waar je dus lekker veel creativiteit in kwijt kunt. Bouwen maar! Wel eerst even de paarden klaarmaken voor de rit.

Voor het echte werk moet je bij de cyberrobot zijn, die je helemaal zelf in elkaar moet zetten. Hij is uitgerust met een bluetoothfunctie, waarmee je verbinding kunt maken met de bijbehorende app.

Woezel & Pip nemen je mee naar de tovertuin, gemaakt van bouwblokjes. De vrolijke kleuren spreken de kleintjes aan en bouwen met je favoriete vriendjes is natuurlijk het einde. Op de blokjes staan alle vriendjes uit de tovertuin van Woezel & Pip.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema