Boekenwurm in huis? Dan mogen deze kinderboekenklassiekers niet ontbreken

Deze evergreens van boeken mogen niet ontbreken in de kinderboekenkast. Want je jeugd doorbrengen zonder Annie M.G. Schmidt- of Paul van Loon-verhalen is ondenkbaar! Wedden dat je zelf nog hele passages uit je hoofd kent als je begint met lezen? We geven je wat kinderboekenklassiekers door de jaren heen, voor diverse leeftijden.

Verslindt jouw kind boeken bij de vleet? Dan is dit lijstje met klassiekers onmisbaar voor jullie gezin. Maar ook als je kind nog niet zelf leest en/of liever luistert naar jouw stem, kun je hier veel inspiratie uit putten voor nieuw voorleesmateriaal. Van schattige verhaaltjes om voor te lezen over Kikker en zijn vriendjes tot de spannende avonturen van Dolfje Weerwolfje, die je kind lekker zelf kan lezen. Voor elk wat wils.

Andere techniek

Heb je kinderen van meerdere leeftijden? Laat je oudste dan de jongste(n) eens voorlezen. Daarbij gebruikt-ie namelijk een andere techniek dan wanneer hij puur en alleen voor zichzelf leest. Toch fijn als je oudste dat ook even meepikt. Een win-winsituatie dus. Als dat geen succes wordt! Nu maar hopen dat jij daarna nog mag voorlezen …

Laat je dreumes, peuter of kleuter avonturen beleven met de grote rode kater Dikkie Dik. In dit dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes zijn extra groot, zodat je kind makkelijk kan meekijken wat er gebeurt. Als extraatje zit er een dvd bij waarop maar liefst 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes staan!

Het vrolijke voorleesboek van Kikker bevat verschillende verhalen van Kikker en zijn vriendjes. Welk verhaaltje kiest je dreumes of peuter vandaag uit? Lees het voor en beleef het mee. Zo kun je je kind meetrekken in het verhaal rond de verjaardag van Kikker.
‘Ben ik vandaag jarig?’, zei Kikker verbaasd. ‘Dat was ik helemaal vergeten.’ ‘Maar wij niet!’, riepen zijn vrienden in koor. Lief en leuk leesvoer.

Het vrolijke voorleesboek van kikker - M. Velthuijs

€14,99

Wie kent ze niet: de onhandige klussende buurmannen die van aanpakken weten en niet te stoppen zijn. Bij Buurman en Buurman, want over hen hebben we het natuurlijk, gaat het nooit zoals ze vooraf hadden bedacht. De twee klunzen doen altijd wel iets doms waardoor hun klusje faliekant mislukt. Wedden dat je kleuter dubbel ligt van het lachen? Wist je trouwens dat ‘A je to!’ ‘En dat is ’t!’ betekent?

Als je Annie M.G. Schmidt zegt, zeg je Jip en Janneke. In dit boek zijn alle avonturen van de ultieme kleutervriendjes samengebracht. Met prachtige illustraties van Fiep Westendorp in zwart-wit én in kleur. Een boek vol voorlees- en kijkplezier, dat in geen enkele kinderkamer mag ontbreken.

Paul van Loons boeken staan garant voor een lekker potje griezelen. Ideaal voor kids van 6 tot 9 jaar! Ook het nieuwste boek is weer een pareltje. In het kort: Opa Weerwolf is smoorverliefd op een geheimzinnige dame met een zwarte sluier … Dolfje vertrouwt het niet. Ze voert iets in haar schild, Dolfje weet het zeker. Maar ook Timmie en Leo doen gek. Komt het soms door die gekke weerwolfmaan, hoog in de lucht? Een fijne toevoeging aan het almaar groter wordende blauwe rijtje Dolfje-boeken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema