Alles voor de knappe kop! Zo wordt lezen een feestje

Heb jij een Rupsje Nooitgenoeg in huis dat altijd nóg een verhaaltje voor het slapengaan wil, en vindt je kind het een uitdaging om als eerste van de klas op AVI-Plusniveau te zitten? Grote kans dat je te maken hebt met een echte boekenverslinder.

Samen lezen is een heel fijn relaxmomentje aan het eind van de dag. Hiermee kun je ook nog eens aan de leesvaardigheid van je kind werken. Begin met makkelijke boekjes op het niveau van AVI Start tot en met AVI-4 (groep 3 en 4). Hierin staan veel plaatjes en makkelijke zinnen. Later kun je overgaan tot meer tekst en inhoudelijke verhalen op het niveau van AVI-5 tot en met AVI-Plus (tot en met groep 8). Om de creativiteit van je kind te prikkelen kun je vragen stellen over het verloop van het verhaal of de plaatjes. Vinden ze fantastisch!

Voordat je met echt lezen begint, is oefenen met figuurtjes en plaatjes heel erg leuk om samen te doen. Met deze Loco Bambino Woezel & Pip-speelset maken jullie een goed begin!

Voor de echte uitdaging kunnen kinderen aan de slag met de Pratende Pen. Een supercool schrijfwonder waarmee ze verschillende vragen over vormen, kleuren, cijfers en letters moeten beantwoorden. Is de vraag goed, dan geeft de pen een complimentje!

De Pratende Pen met Activiteitenschrift

€9,99

Vindt je kind de aarde helemaal te gek? Gebruik dan de wereldbol mét verlichting om samen alle landen van de wereld te verkennen. Ook leuk om neer te zetten als nachtlampje, voor bij het lezen.

Wereldbol met licht blauw

€24,99

Als je op zoek bent naar een te gek boek, kies dan De waanzinnige boomhut. Duik in het vijfde deel van de wereld van Andy en Terry, die maar liefst dertien nieuwe verdiepingen op hun hut hebben gebouwd. Aan avonturen geen gebrek!

Een interessant boek voor de iPad-verslaafden onder de kinderen. Even geen beeldscherm, maar ga offline met het boek Het leven van een loser: ff offline. Lukt het hoofdpersoon Bram Botermans zonder internet te overleven? Een leuk boek om samen over te praten!

Alleen al van de tekeningen van dit boek word je supervrolijk! En het verhaal is minstens zo grappig. Houd de dief! is het negende deel in de populaire meidenserie Dagboek van een muts van schrijfster Rachel Renée Russell. En dit keer is Nikki boos. Een liefdesroddel leidt namelijk tot een heuse weddenschap en dat loopt compleet uit de hand. Dan wordt ook nog eens haar dagboek gestolen. Help! Gelukkig wordt Nikki in haar niet-zo-perfecte leven bijgestaan door haar twee bff’s Zoey en Chloë! Het boek is vanaf eind september verkrijgbaar.

Deel 11 in het spannende Fantasia-avontuur. Als Geronimo verkleed als kikker naar een gemaskerd bal gaat, krijgt hij ruzie met Duifje en belandt hij pardoes in een fontein. Als hij weer bijkomt, weet hij niet wat hem is overkomen: hij is plotseling in Fantasia! Daar moet hij de strijd aangaan met een megamysterieuze tovenaar en zijn piratenhandlangers. Gelukkig staat Geronimo er niet alleen voor, maar wordt hij geholpen door vriendelijke zeemeeuwen, feetjes, kabouters en andere fantasiastische wezens! Een spannend verhaal dat nog leuker wordt door de kras-en ruikpagina’s, 3D-illustraties, 3D-bril, spelletjes, stickers voor je smartphone en nog veel meer!
Vanaf 17 oktober verkrijgbaar.

fantasia-xi

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws over spelen en speelgoed? Vergeet ons dan niet te liken op Facebook, Instagram of ons te volgen op Twitter!

Artikelen in dit thema